Pasta bolognese
Mat, bak och allt som hör till kök
Mat, bak och allt som hör till kök
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 4 port
  • 400 g spaghetti 500 g nötfärs 100 g bacon 1 gul lök 2 klyftor vitlök 2 selleristjälkar 2 morötter 3 msk tomatpuré 3 dl rött vin 450 g krossade tomater 2 tsk torkad oregano 0,5 dl färsk basilika 0,5 dl olivolja salt och svartpeppar ev 1 nypa strösocker 1. Hetta upp olivolja i en stekpanna. 2. Strimla bacon. Finhacka lök och vitlök. Skiva blekselleri och morötter. 3. Värm en stekpanna med olivolja och fräs bacon tillsammans med lök, vitlök, blekselleri och morötter. Häll sedan över alltsammans i en kastrull.
  • 4. Stek köttfärsen på hög värme i det kvarvarande fettet i samma panna
  • 5. Tillsätt de krossade tomaterna, oregano och hackad basilika

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.