400 g
spaghetti 500 g nötfärs 100 g bacon 1 gul lök 2 klyftor vitlök 2 selleristjälkar 2 morötter 3 msk tomatpuré 3 dl rött vin 450 g krossade tomater 2 tsk torkad oregano 0,5 dl färsk basilika 0,5 dl olivolja salt och svartpeppar ev 1 nypa strösocker 1. Hetta upp olivolja i en stekpanna. 2. Strimla bacon. Finhacka lök och vitlök. Skiva blekselleri och morötter. 3. Värm en stekpanna med olivolja och fräs bacon tillsammans med lök, vitlök, blekselleri och morötter. Häll sedan över alltsammans i en kastrull.
4. Stek
köttfärsen på hög värme i det kvarvarande fettet i samma panna
5. Tillsätt
de krossade tomaterna, oregano och hackad basilika
En riktigt god sås gjord på linser, tomat, morötter och selleri. Den går snabbt att slänga ihop, smakar bäst dagen efter och det går att göra i stora mängder
Salta gärna bolognesen lite extra då pastan dämpar smakerna. Finhacka vitlök, lök och basilika. Bryn och finfördela färsen i margarinet/oljan, lägg i löken, basilikan, vitlöken, buljongen, kryddorna och häll i de krossade tomaterna
Servera pastan tillsammans med bolognese. Koka pastan enligt anvisningar på förpackningen. Häll av pastan och blanda på en gång ner lite olja, spenat och parmesan
En av mina favoriträtter är just pastabolognese, speciellt om man använder sig av en något tjockare spagetti som suger åt sig såsen och blir helt fantastisk
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.