175 º
cirka 15-20 minuter Recept på Risonisallad hittar du här. Jag brukar variera vilka grönsaker jag stoppar i salladen. Just den här gången blev det bara salladsärtor i bitar.
Inte ens med bra musik på, som vissa hävdar. Inte ens med ett glas vin och finchoklad som belöning. I går kväll gjorde jag en rätt med risoni för första gången
Krydda med vitlökspeppar. Krydda mer med vitlökspepparn tills du tycker smaken är bra. *500gr Risoni (Barilla)*1 purjolök*1 stor påse bladspenat*Skalade räkor (går bra med färdigskalade frysta)*Asiatisk sweet & Sour Chili*Salt*Vitlökspeppar*OljaKoka risoni enligt anvisning på förpackningen
Krydda med salt och peppar, häll över kokhett vatten, blanda och täck sedan grytan med ett lock. Fluffa till risoni med en gaffel, låt svalna utan lock och servera sedan med önskat tillbehör
Mixa med stavmixer. Smaka av och salta vid behov med flingsalt och garnera med hackad bladpersilja. Koka Risoni cirka 2 minuter, häll av vattnet och kyl ner Risonin genom att spola den med kallt vatten. Häll olivolja i en stekpanna, lägg i vitlöken och fräs tillsammans med smör och en nersmulad, torkad peperoncini (eller 1 knivsudd cayennepeppar)
Idag gjorde vi en supergod och superenkel lax, med massor av smak. Servera med kokt broccoli. Ugnsbakad parmesanlax 4 port. Ugnsbakad parmesanlax 4 port 500 g laxfilé
Smaksätt med rosmarin. Bryn vitlöken i olja i en kastrull, ta bort den och lägg i tomatbitarna. Fräs kronärtskockorna i en stekpanna, tillsätt vin och låt det koka in
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.