Så i går kväll körde jag på firande nummer två tillsammans med ett gäng vänner. 1/2 tsk grovhackad rosmarin. 1 tsk flingsalt. 1 päron. 1 ekologisk citron (saft och skal). 11/2 msk citronolja (Gunnarshögs rapsolja). Smöret räckte till 14 laxbitar och mer därtill. Lax i folie 14 pers. 1/3 spetskål. Vi lät dem ligga på grillen i ungefär 15 minuter. 1 dl olivolja. ca 14 dl vetemjöl special. Platta ut degarna tills de är cirka 1-2 cm tjocka och låt jäsa under bakduk till dubbel storlek, cirka 30 minuter. Baka brödet i mitten av ugnen tills det är gyllene, cirka 10 minuter. 1 dl majonnäs (Hellmanns). 1 tsk honung. 1/2 tsk grovhackad rosmarin. 1 tsk flingsalt. 1 päron 2 dl färskost. 1 ekologisk citron (saft och skal). 11/2 msk citronolja (Gunnarshögs rapsolja). Lax i folie 14 pers 3 kg lax. 1/3 spetskål. 1 dl olivolja. ca 14 dl vetemjöl special. Baka brödet i mitten av ugnen tills det är gyllene, cirka 10 minuter. 1 dl majonnäs (Hellmanns). 1 tsk honung
Okej, så nu kikar vi på den här veckans läsarfrukostar, då ni var extra många som skickade in. Fortsätt att skicka in era bilder, med bredden 700px till linn
Igår fick jag hem senaste numret av Lantliv Mat och Vin. Nu skrivs det redan om julmat och nyårssupé. Och själv har jag inte ens firat att det är höst med att baka en morotskaka
Grädda ca 1 timme i 175º. 1 dl solroskärnor. 1 ½ tsk salt. 1 msk bikarbonat. 1 l filmjölk. Smörj (jag tror som sagt att smör/margarin är bättre än olja) en långpanna och strö på vetekli
150 g mjukt smör300 g mandelmassa3 st ägg0. 5 dl vetemjöl smör till formen madelspån till formen2 dl vispgrädde1 l färska bär till garnering florsocker att pudra på kakan vid servering 300 3 0. 5 2 1 Sätt ugnen på 175 grader, varmluft. 150 g mjukt smör. 1 l färska bär till garnering florsocker att pudra på kakan vid servering 300 3 0. 5 2 1 Sätt ugnen på 175 grader, varmluft
16 dadlar, urkärnade8 skivor bacon150 g mögelostFyll dadlarna med mögelost och linda bacon runt, fäst om det behövs med tandpetare. 16 dadlar. 150 g mögelost
Sås på brynt smör, gräslök, citronzest och creme fraicheIngredienser 4 portioner – 50 gram ekologiskt smör, 2 dl creme fraiche eller smetana, en handfull gräslök och skalet från 1/2 ekologisk citron (viktigt då skalen är hårt besprutade på citroner). Tips från nyheterna är Dolcetto d'Alba Orlando Abrigo (nr 2331) för 89 kronor, visserligen från Piemonte. 1/2 ekologisk citron
Knåda i maskin i 15 minuter eller för hand dubbelt så länge. Lägg på en bakplåtspappersklädd plåt och låt jäsa övertäckta i 1,5 timme eller över natten i kylen
Chevrésallad nummer tvåruccolachevréostpinjenötteroljahonung. 1. 1. Foto. Tina Fallgren. Efter att jag hade publicerat mitt inlägg om chevrésallad igår blev jag så sugen att jag gick raka vägen till min mataffär och handlade på mig både getost, ruccola och pinjenötter
Nyttiga kokosbollarca 12stycken1½ dl fiberhavregryn½-1 dl proteinpulver (jag använde detta)½-1 dl kokosmjöl2-3 msk kakao2 msk krossade linfrön2 msk mandelsmör 4-5 msk kallt, starkt kaffelite vattenkokosflingorBlanda alla torra ingredienser i en bunke. Fiberberika gärna drycker och smoothies med 1 msk kokosmjöl, eller strö över müsli och gröt. Annan variant på nyttiga kokosbollarProteinhavrebollarCookie Dough bollarEnergibollar ca 12 stycken. 1½ dl fiberhavregryn
1 stor vitlöksklyfta. 1,3 l varm grönsaksbuljong (lantbuljong). Tillsätt sedan 1-2 dl av buljongen i taget tills allt har hällts i. 17-20 minuter innan risotton är klar. 1 msk rapsolja. 1 matsked torkad rosmarin. 1/2-1 tsk ancho-chilipulver. 1 tsk majsstärkelse. 1. På 150 grader tills innetempen blev 54 grader. 1 stor vitlöksklyfta. 1,3 l varm grönsaksbuljong (lantbuljong). 1 msk rapsolja. 1 matsked torkad rosmarin. 1/2-1 tsk ancho-chilipulver. 1 tsk majsstärkelse
The recipe to frozen yoghurt (serves 1). 150 g raspberries. 150 g yoghurt (I had blueberry flavoured). 150 g raspberries. 150 g yoghurt (I had blueberry flavoured)
Tillsätt 1 banan och 1-2 krm vaniljpulver och mixa ned med övriga ingredienser. Tillsätt 2 msk kakao och 1 msk jordnötssmör och mixa ned med övriga ingredienser. 1 dl milk. 1-2 tbsp stevia, honey (or other sweetener that measures equal). Pour into an ice cream maker and wait for 15 minutes or until it reaches desired consistency. Add 2 tbsp cocoa and 1 tbsp peanut butter and combine with the other ingredients before blending. 1 banan och. 1-2 krm vaniljpulver och mixa ned med övriga ingredienser. 1 msk jordnötssmör och mixa ned med övriga ingredienser. 1 dl milk. 1-2 tbsp stevia, honey (or other sweetener that measures equal)
1 dl vatten. ca 1 tsk vaniljpulver. ca 1-2 dl tolkade tranbär eller russin (alla i familjen tyckte det var godare med tranbär)Så här gör du. 1. Rosta granola i ugnen, 175 grader, ca 20 minuter eller tills granola börjar få färg och alla "smulorna" blir torra. 1 dl vatten. kanel och kardemumma efter smak, ca 2-3 tsk ca 1 tsk vaniljpulver. ca 1-2 dl tolkade tranbär eller russin (alla i familjen tyckte det var godare med tranbär)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.