Häll av och lägg över potatisen på en plåt eller tallrik och låt ånga av. 500 gr potatis, tvättad. Tillsätt potatisen och koka mjuk, 20-25 minuter. 500 gr potatis, tvättad
Skrynkliga potatisar. Tvätta små potatisar, låt skalet vara kvar. Placera dessa i en kastrull med lock, fyll på med vatten så att det täcker, tillsätt ett 2 dl grovsalt /liter vatten och koka potatisen under lock tills skalet är skrynkligt och potatisen är klar. 1 kg potatis(ar) , små
Börja med att skala potatisen och koka den med lagerbladet i 10 minuter häll av vattnet och låt potatisen kallna,holka sedan ur potatisen med en tesked eller liknande och ställ åt sidan. Tag nu fram en kastrull som potatisen får plats i stående bredvid varandra i botten,i denna river du ned den andra löken och tomaterna som du också river tillsätt vinet som du har kvar fyll potatisen med färsblandningen toppa med ströbröd för att låsa fyllningen och ställ ner dem bredvid varandra och koka på svag värme i 8 minuter. 8 potatisar
Koka potatisarna och känn efter med en sticka om de är är färdiga. 2 kg potatis. 1vatten så att potatisarna täcks. 11/2-1 tsk salt. 11/2 tsk saltSkölj och skrubba potatisarna noggrant, men gnid inte bort skalen. 1Häll i salt och vatten och ge potatisarna ett hastigt uppkok. 1Häll av vattnet, ta tag i grytans öron och tippa den fram och tillbaka tills potatisarna är torra och har börjat skrynkla sig
Vispa i smör-&rapsolja i en fin stråle. Tvätta potatisen. Lägg i potatisen och koka den knappt mjuk. 600 g delikatesspotatis. 1 dl Arla® Smör-&rapsolja oliv
Sila av vattnet medan potatisarna fortfarande har en hård kärna. Borsta potatisarna och koka dem knappt mjuka i hårdsaltat vatten, cirka 10 minuter. 400 g små färskpotatisar
Papasarrugadas - saltkoktapotatisarPotatisarnas skal blir lite rynkigt och saltet som sitter kvar gör att de nästan glittrar lite och bilar en sorts skorpa
Papasarrugadas – saltkoktapotatisarPotatisarnas skal blir lite rynkigt och saltet som sitter kvar gör att de nästan glittrar lite och bilar en sorts skorpa
Lägg i potatisen och koka den mjuk. 1400 g små fasta potatisar med skalet kvar. 1Saltkoktpotatis400 g små fasta potatisar med skalet kvar 1 l vatten 1 dl grovsalt. 1Garnering0,5 ask smörgåskrasse 0,5 kruka korianderBörja med potatisen. Stek 1-2 minuter på varje sida
Papasarrugadas600 g delikatesspotatis, med skalet kvar 1 l vatten 1 dl salt. Heta räkor400 g skalade räkor 2 röda chilifrukter 4 klyfta vitlök 0,5 dl olivolja 100 g smör 300 g romanticatomater 2 salladslökar 1 dl färsk bladpersilja, hackad salt svartpeppar
Servera grillskivorna med saltkoktpotatis och salsa romesco. Tvätta potatisen. Rosta paprikorna i ugnen tills skalen har spruckit lite, 15-20 minuter. Täck med vatten, koka upp och låt sjuda tills potatisen är mjuk, cirka 20 minuter. 800 g små potatisar med skal
Skiva potatisen i centimeterstora skivor. Pensla på bägge sidor av potatisen. 3 bakpotatisar. In i ugnen i 225 grader i 20-25 minuter. -Mama Skogly ♥ 3 bakpotatisar 50 g smör, rumstempererat
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.