Pannacotta med passionsfrukt
receptfavoriter.se
receptfavoriter.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 3 gelatinblad eller 1,5 tsk gelatinpulver
  • 13 dl vispgrädde
  • 12 dl mjölk, valfri sort
  • 16 msk strösocker
  • 11 tsk vaniljsocker eller en halv vaniljstång
  • 15 passionsfrukter
  • 15 formar eller glas på minst 1 dlStäll fram fem formar, glas eller koppar att göra pannacottan i. De ska rymma minst 1 dl var. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i en skål i 5 minuter. Använder du gelatinpulver till pannacottan så rör du ut det i en kopp med 1,5 msk vatten och låter svälla i 5 minuter. Koka under tiden upp grädde och mjölk med socker samt vaniljsocker under omrörning i en stor kastrull - akta så det inte kokar över eller bränns. Ta av från värmen. Använder du vaniljstång så delar du den på längden och skrapar ur fröna ner i mjölken. Tillsätt även stjälkarna som ger smak. Ta upp dem innan du blandar i gelatinet. Tag upp gelatinbladen från vattnet och vispa i dem i gräddblandningen tills de löst sig (eller vispa i koppen med det blötlagda gelatinpulvret - ta alltihop även vattnet). Fördela pannacotta-blandningen i formarna. Ställ att svalna i rumstemperatur och sedan i kylen minst 2 timmar så att de stelnar (har du bråttom kan du ställa dem någon halvtimme i frysen). Pannacottan ska bli fast men krämig - med för mycket gelatin blir pannacottan som gummi och det är inte så gott. Servera pannacottan med passionsfrukt. Dela passionsfrukterna och skrapa ur innehållet. Fördela på pannacottorna och servera. Om du vill kan du spara en halva passionsfrukt till varje portion och servera bredvid. Du kan också stjälpa upp pannacottan ur formarna om du önskar och servera med passionsfrukten urgröpt eller halverad på tallrik.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.