1 msk
kanel (efter smak. Kan tänk mig att det är gott med kardemumma också)
1 tsk
bakpulver
Häll över smeten i muffinsformar. Grädda i ugnen i ca 15 min (känn efter med en sticka att den är färdig inuti) på 200 grader Det blev 8 normalstora muffins för mig.
Började dagen med att gå och köpa en bukett rosa tulpaner och en ask lakritsstänger från Lakritsfabriken till den snälla kvinna som hittat mitt Visakort i en parkeringsautomat utanför mitt jobb i torsdags (upptäckte förlusten i fredags eftermiddag)
Slängde ihop ett litet gäng goa muffins idag, medsmakav kokos, kaneloch så lite russin. Klicka ut i små formar och garnera med russin eller annat om du vill
Finfina muffins, bakade med mitt favoritmuffinsrecept - så självklart blev de sköna, skämt åsido. Dessa muffins bakade jag i somras, när bärtiden var i sitt esse, och det helt enkelt bara var till att gå utanför dörren hos familjen, för att frossa i bärplockning direkt från kvisten
Det kanske låter konstigt och annorlunda medkanel i maten, men det blir väldigt gott. Det är så gott och man kan ju variera med olika kryddor osv från gång till gång
Späd med en aning vatten och pressad apelsin om du tycker det verkar för tjockt. I steriliserade burkar med locket hårt åtdraget står den sig säkert flera månader, men jag tror nästan att den går åt fortare
Bortsett från att de färdiggräddade muffinsen inte smakade ett enda uns av kaffe, pga att jag försökte mig på att använda normalstarkt bryggt kaffe, istället för kaffegranulat alternativt riktigt starkt bryggt kaffe
Mosa gärna sönder bären lite mot kanten av kastrullen med en trägaffel. Blanda bara med iskallt vatten - naturellt eller med bubbel - och isbitar, eller lyxa till det och blanda med riktigt torr cider eller torrt vitt vin
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.