Enligt mina gäster så vart det en succé, med andra ord en paj jag kommer att bjuda på vid flera tillfällen under denna sommar och kanske nästa sommar med
Pajmed rabarber och hallon är aldrig fel. 2 dl vetemjöl2 msk socker100 g smörBlanda först mjöl, smör och 2 msk socker till en smuldeg. 4 stjälkar rabarberhallon1,5 dl sockerLägg i frukten och socker i en ugnsfastform. Smula över smuldagen och grädd i ugnen 20 minuter i 225 grader
Så istället plockade jag bär, gjorde paj, diskuterade fram idéer med Mr C vad vi ska göra med vår pergola, skurade sittbänken som ska få sig en omgång med färg och så tog jag typ tio kallduschar för att svalka min bastu till kropp
Toppa gröten med frukt och bär och eventuellt lite kanel. Jag har ätit tunnbröd till frukost i flera veckor nu så jag kände att det var dags att variera mig lite Därför lyxade jag till det med min favoritgröt - chiagröt
Pajdegen svänger du lätt ihop genom att bilda en hög på bakbordet med mjöl. Dela broccolin i små buketter, skär paprikan och purjolöken och stek i rapsolja så att dem får fin färg och smak, lägg i pajskalet
Igår kväll blev det en god paj, lite rött vin och Game of Thrones på tv. Tillbaks till pajen. Vi gjorde en av våra favoriter med broccoli och ädelost, men testade att göra en botten på mandelmjöl
Kikärtspajmed broccoli, grönkål, soltorkade tomater och kalamata oliver. Mosa den hårda tofu i bitar och blanda med soja, lönnsirap, salt, chiliflakes och peppar
Fyll pajskaletmed de stekta grönsakerna och häll äggstanningen över. Den här saknade lite kryddor, men dem kanske rann ut tillsammans med äggstanningen genom pajformen, vad vet jag
Smöra och bröa en form med avtagbara kanter med kokos. Vispa ägg och socker poröst. Garnera enligt bilden med färska hallon och vit choklad eller efter eget tycke och smak
Jag passade på att baka lite småpajer som funkar lika bra att äta varma som kalla. För ett par veckor sedan så tog jag och en vän cykeln och åkte på picknick och satt till sent på kvällen på ett berg med utsikt över Helsingfors
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.