Jag serverade den här goda chokladmoussen gjord på vit choklad i ganska små glas och så toppade jag den med passionsfrukt som bryter av fint mot den söta chokladen
Vill ni ha tips på en enkel påskdessert så ska ni prova den mumsiga nougatpannacottan här nedan. Förra helgen var en riktig myshelg då min bror med familj var på besök
För den som har idétorka vad gäller påskdessert kommer här ett kycklinggult förslag som kan tillfredsställa den allra mest svårflirtade gom - en vit och fluffig chokladmousse som får sin gula färg och smak av saffran, som faktiskt inte julen har patent på som sin egen krydda
Kör dem i matberedaren tillsammans med mandelmjölken. Servera i söta skålar och toppa med kacaonibs. Ingredienser500 gram jordgubbar2 msk mandelmjölk3 msk lucumapulver2 msk agavesirap/honung/yaconsirapToppa gärna med kacaonibsGör så härTina jordgubbarna i rumstemperatur i cirka 10-20 minuter
Och så kommer här slutligen fyra förslag på efterrätter att äta i påsk. en frisk och fräsch apelsinglass, en lika fräsch citronfromage, lena små lavendelpannacottor eller varför inte en key lime pie
Finland må ligga nära Sverige geografiskt sett, men när det kommer till högtider och mat har de ett gäng specialdelikatesser som lyser med sin frånvaro på det svenska festbordet
En syrlig lemoncurd tillsammans med en krämig och god mascarponekräm, addera lite havresmul för crunch och några färska hallon för att ge desserten ännu godare smak
Så är ju oftast fallet med en påskdessert. Påskdesserter. Själva ska vi ju iväg hem till min svärfar och hans sambo fira påsk tillsammans med min svägerska och hennes familj som också kommer dit
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.