Kålrotslåda har en given plats på det finska julbordet, så jag är uppvuxen med denna underbara rätt. 1 kg kålrot1/2 liter vatten1 tsk salt1 dl ströbröd2 dl grädde1 ägg 2-3 msk sirap (smaka av med sista matskeden på slutet, den ska inte vara för söt)0,5 tsk malen ingefäravitpeppar20 g smör + smör till formarna och gräddningGör såhär. Tar ca 30-40 minuter. 3. 2-3 msk sirap
Småkakor är bland det bästa jag vet. Det slår i stort sett varenda tårta och fyllig cupcake som finns. Här är en ny favorit som jag aldrig bakat med glutenfria produkter
Imorgon styr vi 3 tjejer kosan mot Finland, Närpes för att spendera nån vecka där, och gissar en och annan struva kommer slinka ner. Ljumma mjölken till 37 grader för jästen. När det svalnat till 37 grader tillsätter man jästen
Glad påsk. Idag är jag och hälsar på min sambo som är i fjällen och gör en säsong som skidlärare. Möjligheterna till bakning är inte så stora i hans spartanska boende men jag hade ju givetvis med lite ”bra att ha om man ska baka”
Plommonen kokas mjuka ca 30 min, beror lite på hur torkade dom är. Kavla ut degen, ca 3 mm tjock. Klyv alla fyra kanterna ca 3 cm mot mitten med rullsporre, men lämna en liten del på mitten där du lägger marmeladen
3 dl vispgrädde. Nyp samman margarin, vetemjöl och bakpulver. Tillsätt grädden. Kavla genast ut degen ganska tunt och dela i kvadrater med ca 10 cm sida
Jag älskar verkligen finska pinnar. Gillar smaken av mandel och att dom är så spröda och härliga. Så nu har jag bakat några och tycker verkligen att ni borde testa dessa
Att vara gravid på finska. Julottan på finska…. Finska butiken. Ca 3 minuter. 3) Blanda vetemjöl med bakpulver. 6) Ta ut ur kylen och kavla ut degen till en platta på ca 3 mm. Ca 3 minuter. 3) Blanda vetemjöl med bakpulver. 6) Ta ut ur kylen och kavla ut degen till en platta på ca 3 mm
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.