Det här är en dessert som jag smakade nära påsk i lunchrestaurangen. Om jag förstod rätt så har den sitt ursprung ifrån Ryssland och är en av desserterna som bland annat äts i Finland under påsken
Traditionell ischoklad. Ingredienser. 400 g mörk choklad. 200 g kokosolja. Gör så här. Smält choklad och kokosolja på låg värme tills det är helt smält
För den som har idétorka vad gäller påskdessert kommer här ett kycklinggult förslag som kan tillfredsställa den allra mest svårflirtade gom - en vit och fluffig chokladmousse som får sin gula färg och smak av saffran, som faktiskt inte julen har patent på som sin egen krydda
Äntligen är det påsk, och då får man äta pasha. Ifjol blev den lite för söt, min pasha, så nu minskade jag sukrinmängden rejält och tog bara 1 msk, men liiiite mer hade det kunnat vara, kanske 1½ msk
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.