Smula ner jästen i en bunke. Smält smöret. Tillsätt mjölken och värm till max 37°. Häll det över jästen och tillsätt övriga ingredienser, spara lite mjöl till utbakningen
Värm juicen och vattnet till 37 grader eller fingervarmt. Blanda ner jästen och sen oljan, saltet, sockret, den smulade persiljan, alla frön, samt de rivna morötterna
I år testar vi en annan variant på påskbröd. Ett annat år gjorde vi ett grekiskt påskbröd. De år vi inte gjort något speciellt har vi i alla fall kommit med några rejäla surdegslimpor, vitt och fluffigt och smakrikt och lite segt
Påskbröd med fikon och rostade hasselnötter. Äppelbröd med rostade hasselnötter. De tre senaste veckorna har jag haft min första riktiga semester på fyra år och det har varit så härligt att jag nästan inte kan beskriva det
Påsken är lite av en favorithögtid för mig. Den är så glädjefylld och färgsprakande. Dagarna har börjat bli ljusa och varma och månader av sol och värme ligger framför oss
Nu åter till det Italienska Påskbrödet. Detta söta och luftiga italienska påskbröd, smakfullt dekorerat med färgglada målade påskägg, gör sig vacker (och läcker) på Påskbordet och blir lätt middagens mittpunkt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.