Blanda lite av mjölet medmandel och tranbär, och resten av mjölet med bakpulver och xantangummi. Jag minskade lite på sockret, bytte till rårössocker, tog mandel i stället för pistaschnötter (eftersom jag inte hade det hemma), tog rårismjöl i stället för vanligt vetemjöl, och la till xantangummi som bindemedel
Igår kväll gjorde jag cookies, dom var väldigt populära och jag fick göra nya idag för att kunna göra ett inlägg till er med bild, för ett inlägg på bakverk/mat utan bild är som en lussekatt utan saffran
Blanda yoghurt med råsocker och rivet skal (och saft av lime) Servera kakan med limeyoghurt. Blanda ner mjöl, tranbär och mandel Rör ner chokladblandningen
200 g sötmandel. Rosta mandlarna i en torr varm stekpanna. Koka upp socker och vatten i en kastrull. Tillsätt mandlarna och koka tills det börjar knäppa i mandlarna och det sockrar sig
Ont om tid är det också gott om så idag jobbar Bevemyrs pragmatiskt och slår fyra goda flugor i en smäll och bloggar ett helt gäng med juliga godisrecept på en gång
Lägg blandningen på en plåt med bakplåtspapper och rosta i 200 gr. Busenkelt att göra själv. 4dl mandlar 1 äggvita 1tsk kanel 1dl socker Vispa upp äggvitan lätt, häll i mandlarna och rör om
Här har jag även lite mer margarin i pajen så täcket blir lite klumpigare och inte så “tort” som traditionell smulpaj, men det är bara att sprida ut klumparna över pajen med fingrarna
Jag gillar att servera dessa på ost&charkbrickan. Koka upp vatten & salt. 200 g sötmandlar med skal. Skaka om plåten ett par gånger & håll koll så det inte bränns 200 g sötmandlar med skal
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.