Nu blev det äntligen av, som en avslutning på en söndagsmiddag med goda vänner. Tarten är enkel att baka och det går ganska fort också eftersom man bara rullar ut smördeg och slipper mecka med pajdeg
Blanda alla ingredienser i en bunke och nyp ihop med fingertopparna till en jämn deg. Skala och skiva päron i lagom tjocka skivor, fyll med fyllningen I pajformen och jämna till
Jag hade först inte en aning om vad jag skulle göra med älgfärsen och fick improvisera med smaker jag trodde skulle fungera ihop och det blev faktiskt en bra kombination
Vårt "melodifestivaltilltugg" igår var en kaka med rabarber och nötter. Servera gärna med vaniljsås. Rabarberkaka med kanel- och hasselnötssmul Kanel- och hasselnötssmul 1 dl vetemjöl 1 tsk kanel 0,5 dl strösocker 1,5 dl hasselnötter 100 g smör Kaksmet 175 g smör 2,5 dl strösocker 2 st ägg 2,5 dl gräddfil 5 dl vetemjöl 2 tsk vaniljsocker 1 tsk bakpulver 400 g rabarber Tillbehörvaniljsås 1. Bred ut smeten i en väl smord och bröad form med löstagbar kant (26 cm). Smula sedan nötlblandningen över ytan och grädda ytterligare ca 30 minuter eller tills kakan är genomgräddad, känn medsticka
Barnen har inte helt köpt det här med blomkålsmos. " Ja ok blomkål har inte den ljuvligaste doften vid kokning men i med grädde och vitlök och ett par varv med stavmixern
Digestive och hasselnötssmulor. Hur hur någon hinner med mer än ett barn är en gåta för mig. Det roliga är att han börjat vilja vara med i köket när vi lagar mat
Efterrätten blir "Pärontarte Royal med kardemummavisp" - en paj fylld med päron, pistachnötter m. se)Förrätten blir "Löjromstoast med avocadocreme" - smörstekta brödrondeller med en creme gjord på avocado, creme fraiche och citron
Efterrätten så – förslagssvis en väldigt lättlagad pärontarte frangipane som brukar göra succé. Man trodde ursprungligen att häxorna denna natt red på kvastar eller getabockar till offerplatser för att fira med själva djävulen
Gröp ur kärnhuset med en tesked. Sikta florsocker över vid servering och servera med vispad grädde. Kavla eller tryck ut degen i en form med löstagbara kanter, 24 cm i diameter. 40 minuter Sikta florsocker över vid servering och servera med vispad grädde
Gröp ur kärnhuset med en tesked. Sikta florsocker över vid servering och servera med vispad grädde. Kavla eller tryck ut degen i en form med löstagbara kanter, 24 cm i diameter
När jag envisades med att ligga kvar under täcket lade han sig ner på ett tag och kurrade. Igår fick jag "lurat" med mig Steve till en restaurang i centrala London
Servera gärna med vaniljsås. Bred ut smeten i en väl smord och bröad form med löstagbar kant (26 cm i diameter). Smula sedan nötblandningen över ytan och grädda ytterligare ca 30 minuter eller tills kakan är genomgräddad, känn med sticka
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.