Nu blev det äntligen av, som en avslutning på en söndagsmiddag med goda vänner. Tarten är enkel att baka och det går ganska fort också eftersom man bara rullar ut smördeg och slipper mecka med pajdeg
Blanda alla ingredienser i en bunke och nyp ihop med fingertopparna till en jämn deg. Skala och skiva päron i lagom tjocka skivor, fyll med fyllningen I pajformen och jämna till
Precis på dagen för sex år sedan gjorde jag mitt allra första blogginlägg, just med en äppelkaka med citronsmak, och idag sex år senare avslutar jag min "bloggkarriär" - också med en äppelkaka med citronsmak
Jag åt mina pannkakor med smetana, ingefärssirap och färska blåbär. Ingefärssirapen som är helt ljuvlig och smått beroendeframkallande har jag köpt på Veda Lila som är en ayurvedisk butik i Stockholm
Här hemma blev det en klick smetana, bananer och kiwi, samt ljuvlig ingefärssirap till. Vispa först ihop mandelsmör och ägg med elvisp så allt blir väl blandat och jämnt
Den här moussen kan du antingen hälla upp i portionsformar och servera som den är med några hallon på toppen, eller ha som en fräsch fyllning till tårtor =)
Tillsammans med kanel och körsbär ha de delad första plats. De är rullade i finmalet ekologiskt oraffinerat kokossocker och på köpet fick jag en underbar ingefärssirap som kommer passa jättebra till kvällens pannkaksmiddag
Efterrätten blir "Pärontarte Royal med kardemummavisp" - en paj fylld med päron, pistachnötter m. se)Förrätten blir "Löjromstoast med avocadocreme" - smörstekta brödrondeller med en creme gjord på avocado, creme fraiche och citron
Efterrätten så – förslagssvis en väldigt lättlagad pärontarte frangipane som brukar göra succé. Man trodde ursprungligen att häxorna denna natt red på kvastar eller getabockar till offerplatser för att fira med själva djävulen
Gröp ur kärnhuset med en tesked. Sikta florsocker över vid servering och servera med vispad grädde. Kavla eller tryck ut degen i en form med löstagbara kanter, 24 cm i diameter. 40 minuter Sikta florsocker över vid servering och servera med vispad grädde
Gröp ur kärnhuset med en tesked. Sikta florsocker över vid servering och servera med vispad grädde. Kavla eller tryck ut degen i en form med löstagbara kanter, 24 cm i diameter
Blanda couscousen med dressingen, tomaterna, squashen, oliverna och koriandern. Gör en dressing med 6 msk olivolja, ingefärssirap, rivet citronskal samt salt och peppar. smält smör och/eller (oliv)olja och stek falafelbitarna på medelstark värme i 4-5 minuter
Blanda couscousen meddressingen, tomaterna, squashen, oliverna och koriandern. Gör en dressing med 6 msk olivolja, ingefärssirap,rivet citronskal samt salt och peppar. smält smöroch/eller (oliv)olja och stek falafelbitarna på medelstark värme i 4-5 minuter. Related recipes Tostada med Falafel 4-5 minuter
Halva grejen med att resa får man väl säga är att utforska nya matkulturer. Den hette Zizkov Mule och var gjord på ingefärsvodka, ingefärssirap, limejuice, mint och soda
Du börjar med att göra en stark ingefärssirap som sedan blandas med vatten, citron och lite jäst. I Storbritannien kallas den Ginger Beer, alltså ingefärsöl, och visst finns det likheter med den vanliga ölen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.