Päronpaj /Smulpaj med päron och kokos. Klicka ut och fördela smuldegen i jämnt lager över päronen. ca 600 g päron (skrutt borttagen) eller ca 400 g avrunna päronhalvor (äpplen funkar också till detta recept). Skiva päronen och lägg dem i ugnsfast smord form, 22 cm diameter. ca 600 g päron (skrutt borttagen) eller ca 400 g avrunna päronhalvor (äpplen funkar också till detta recept)
Sötman från päronet är tillräcklig sötning. Bottna en ugnssäker form (23 cm i diameter) med rabarberbitarna och täck med ett lager skivat päron med skalet kvar. Strö smuldegen över päronlagret och grädda pajen i 20–25 minuter. 1 st päron
Klicka ut över päronen. Enkelt recept på smulpaj som går supersnabbt att göra. 6 portioner1 burk päronhalvor ca 400 g2 msk sockerSmuldeg150 g smör eller margarin5 msk socker2 dl vetemjöl1 ½ dl havregryn1 dl kokosflingorSkiva päronhalvorna och lägg i en ugnsfast pajform ca 24 cm i diameter. 1 burk päronhalvor ca
En smulpaj med exotiska smaker av kokos, päron och mango. 125 g kallt smör1 dl socker1,5 dl vetemjöl1,5 dl kokosflingor2 päron1-2 mango (färsk, fryst eller konserverad)(1 msk socker)Sätt ugnen på 200 grader. 2 päron
Lägg päronen i en ugnssäker form. Sätt ugnen på 225°. Blanda mjöl, pumpakärnor och socker i en bunke. Lägg smöret skuret i bitar och finfördela det till en grynig massa
och lägg ned äppel-/päronbitarna i röran så att de täcks av kryddsockret. till en smulig massa som du fördelar över äpplena/päronen och gräddar mitt i ugnen
Hacka ihop alla ingredienserna till pajdegen med gaffel. Skala, kärna ur och skiva äpplena tunnt. Blanda äppelbitarna med kanel och sötningsmedel och lägg sedan i en ugnsfast form
Bred lite smör i botten på en ungsform eller om du har några små. Hacka eller mixa mandel tillsammans med hasselnötterna till ett lite grovare mjöl, blanda sedan smöret, "mjölet" (nötterna och profibert), kanelen och sötningen till en sorts smuldeg
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.