Såsmed smak av citron, honung, senap och päron. Pressa citronen och skala och riv päronet fint. Semestern firades in med ett restaurangbesök, men igår grillade vi
Här samspelar kummin (inte spiskummin, utan det vi i Sverige kallar brödkummin), paprikapulver, oregano och svartpeppar med hackad färsk vitlök och riven och urpressad gul lök
Dela päronen i klyftor och ta bort kärnorna. Servera med kokt ris. 4 Kycklingklubborsmör1 tsk salt2 vitlöksklyftor2 dl crème fraiche½ hönsbuljongtärning1 msk riven färsk ingefära1 tsk sambal oelek2 päron1 dl rostade, grovhackade valnötter½ dl grovhackad mynta Gör så här. Låt kycklingklubborna smörstekaa länge (ca 50 minuter) på medelvärme, krydda med salt och peppar. 2 päron
Dock blir den inte stark i smaken eftersom allt blandas ut i matlagningsgrädde och bildar en sås som kyckling, champinjoner och paprika får gräddas i tillsammans med massa färsk oregano
Det lilla djuret hade något för smäckra ben så det var inga större mängder kött men det som skars bort blev kalasgott - genom att strimlas och sedan brynas i olja och smaksättas med kebabkrydda
Panerad fisk med kokt potatis, ärtor och denna goda sås. Jag fullkomligt dränker tallriken medsåsen. Servera såsen kylskåpskall, så börja med att göra den och ställ in den i kylen medan det andra går klart
Här kommer receptet på en kall sås som är jättegod till fisk. Rör ihop alla ingredienserna till såsen. Passar lika bra till panerad, kokt eller grillad fisk
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.