Skär och putsa oxfilén ren från hinnor och senor och bryn den i en stekpanna med smör. oxfilé. Sätt mätstickan till en digital stektermometer i mitten från kortsidan på oxfilén och stek köttet i 125º till önskad innertemperatur, t ex 60° för mediumstekt kött. Ta ut formen och låt oxfilén vila, ca 10 minuter innan den skivas i 1 1/2 cm tjocka skivor
En riktig gammal klassiker, Oxfile provencale. 2 st bitar av oxfilé. 2 st bitar av oxfilé. Vi är ju bara två personer, så att helsteka en hel oxfile blir alldeles för mycket
Oxfiléprovencale är klart att servera. Bryn oxfilén någon minut på hög värme på varje sida. 55 grader ger rött, rosa eller blodig oxfilé. 60 grader ger medium eller rosastekt oxfilé. 65 grader ger genomstekt eller välstekt oxfilé sk welldone. 2 skivor oxfilé, ca 300 gram totalt, helst mittendelen
Inlägget Oxfiléprovencale dök först upp på ZEINAS KITCHEN. 6 portioner Ca 750 g oxfilé 1 kg fast potatis 3 st tomater Salt & peppar Olja till stekning 1 dl vatten Vitlökssmör. 750 g oxfilé
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.