På nyårsafton ville jag servera det helstekta köttet på ett annat sätt än det vanliga och då föll valet påden gamla klassikern Coeurdefiletprovencale - Oxfilé och skivad potatis med en massa vitlök
4 ca 600 g oxfilé (gärna mittbiten) salt och svartpeppar 1 msk smör Vitlökssmör 1 stor vitlöksklyfta 1 kruka persilja 100 g rumstempererat smör 1/2 tsk worcestershiresås Råstekt potatis 900 g potatis (gärna amandine) 2 vitlöksklyftor 2 msk smör 2 msk olja Tillbehör 150 g haricots verts 4 skivor bacon persilja 2 msk ströbröd 1 msk olivolja 4 tomater Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Smör 5
Ta oxfilén och bryn den runt om i smör och rapsolja i stekpanna. Skär oxfilén i stora bitar. Lägg detskivade köttet på potatisen och lägg på vitlökssmöret
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.