2 pers. Dela 5 morötter , ringa olivolja , salta och ugnsrosta i 40 min på 200 grader. Samtidigt så saltar o peppra och helstekt du ca 4-500g oxfilé till 65 grader
Inlägget Att koka svansen på oxen publicerades ursprungligen på Delikatessboxen. När jag handlar mat ensam kan jag spendera nästa en timme i butiken fast jag bara ska köpa max en kasse mat
Halloj, här är vi, livs levande och tillbaka från ett kort juluppehåll. Vi hade tänkt hålla oss från datorerna så mycket som möjligt de senaste dagarna och det gick väl hyfsat bra ända fram tills i går kväll
Oxen hade hunnit dö lite för mycket, men det är ju så klart en smaksak. Länge har jag suttit framför datorn med haklapp och handduk och dregglat över Linda/Kryddburkens fantastiska köttbitar som fått tillagas i låg temperatur och i lååååång tid
Oftast är det väl soppa som förknippas med denna delen av oxen, ordet oxsvanssoppa kommer nästa av sej själv, men vi (Håkan) valde att göra en gryta istället
En enkel, god och trevlig puré, eller créme, att servera till det grillade köttet. Vitlök blir milt och gott när den har rostats och passar bra till lamm, kyckling och oxe
Jag är en människa som Ä L S K A R knäckebröd av olika slag, ändå har jag aldrig bakat det själv. Har verkligen saknat ett gott bröd med frön och kryddor på slutet, inne på Willys har dom inte jordens största knäcke utbud så när jag fick Morbergs kokbok ”firar jul” för cirka 2 veckor sedan så hittade jag ett recept på knäcke där och ska jag vara ärlig så trodde ja det var lite längre process än vad det är att göra knäckebröd
För det är fredag. Och det är klämdag. Och det är grill. Eller ja, det är visserligen mest jobb hemma hos oss, och det blir ingen grill alls idag men jag hoppas ni andra passar på att grilla er igenom långhelgen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.