Idag blev det entrecote med parmesanmos och maderiasås. I'm all about the souce. Trots att det har kommit massor med färdiga såser i butikerna känns det som att det mest är olika varianter på bearnaisesås
)Som tur var så kunde vi rädda situationen med en fläskfilé som snabbt skivades upp, kryddades och stektes på, potatisstompet och maderiasåsen var ju redan på plats
Maderiasåsen. Maderiasåsen. Den i vissa kretsar välkända kompositören Giacchino Rossini (1792-1868) skapade inte bara några av vår tids mest kända operor såsom Barberaren i Sevilla och Wilhelm Tell, utan har även gett sitt namn till några maträtter, däribland den extravaganta kötträtten Tournedos Rossini
Lämpliga tillbehör är alla sorters grönsaker, helstekta små lökar,lök- eller purjolökspaj, potatis i alla former (gratäng, gratineradpotatispuré, ugnsbakad, kokt och stekt potatis), potatissallader,pepparrotsmajonnäs, remouladsås (till kallt kött) och maderiasås,olivsås, svampsås (till både varmt och kallt kött)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.