Idag tänkte jag bjuda er på Ostkaka som är gjord på keso. Nu är vi i skåneland och förfirar jul. Ledig från jobb och dagis måndag och tisdag för att umgås med familjen
Ostkaka Lowcarb. Ostkaka gjord på ägg, grädde och keso är bra LCHF-mat. Originalet Småländsk Ostkaka innehåller vetemjöl, men den här är garanterat glutenfri
Har gjort en liknande ostkaka en gång förut, men det var väldigt många år sen. Servera ostkakan ljummen direkt ur formen med hallonsylt och vispad grädde
Ostkakan på bilden är inte ostkakan i receptet utan originalet från Vrigstad. Tycker man att också det känns för långrandigt kan man i skydd av mörkret och utan att berätta det för en levande själ svänga ihop en fuskvariant med hjälp av keso
Servera ostkakan ljummen med hjortronsylt och vispad grädde. 1Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 4 ägg 2 msk strösocker ½ dl vetemjöl 500 g KESO® cottage cheese ekologisk naturell 3 dl Arla® ekologisk vispgrädde 1 dl hackad mandel 2 hackade bittermandlar 2 dl hjortronsylt 2 dl Arla® ekologisk vispgräddeGör så här Sätt ugnen på 175°
Om du tar en bit deg och rullar till en boll (i en golfbollsstorlek) och sedan drar ut den ska det bildas en tunn hinna utan att degen brister, Om den gör det - kör en stund till
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.