Hacka mandlarna med mixerstav eller på skärbräda med kniv till önskad storlek på hacket. Vispa äggen med honungen tills det är fluffigt, tillsätt bittermandelolja (häll först upp lite i korken och droppa därifrån så det inte blir för mycket), mjöl, nöthack, grädde och keso i nämnd ordning tills det blandats
Ostkaka på Keso med Mandel, Vanilj och Kardemumma. God som den är istället för omelette till frukost eller i en mindre portion som dessert, med bär och grädde
Prova med sticka för att se att kakan är färdig och känns lagom torr. Blanda glutenfri mjölmix, bakpulver och stött kardemumma och rör ner det i smeten
en oemotståndlig god och saftig kaka med en underbar smak utav nötig mandel och kryddig kardemumma. Servera kakan med vispad grädde, vaniljsås eller bara som den är
Den här är till och med bättre än andra ostkakor som jag ätit. Den här ostkakan blev över förväntan god, det går nästan inte att känna skillnad på denna och traditionell
Idag får du tips på en riktigt lättbakad kaka med härlig smak av kardemumma. Det är inte ofta jag bakar numer, men ibland smakar det gott med något litet till kaffet
Täck med ugnsfolie om ostkakan ser ut att få för mycket färg. Finhacka mandeln med kniv eller mixer. På hösten och vinter blir det ofta en del husman till middag – då passar ostkaka perfekt som efterrätt
Några matskedar agavesirap (funkar säkert med sockersirap men agave är bättre för blodsockret). Ett recept på en mycket god ostkaka, en av de rätter som jag saknat i mitt mjölkfria liv
Har själv inte hittat glutenfri ostkaka i butiken men med det här receptet fixar man en kanongod ostkaka alldeles själv, enkelt är det också när man tar genvägen förbi ostmassa och använder keso istället
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.