Grädda i 175-200° ugnsvärme ca 35 min, tills pajen höjt sig och degen fått fin färg. Servera pajen ljum som förrätt eller som tilltugg med t ex rädisor eller som lunch- eller kvällsrätt för 4 med en sallad av paprika, tomater och gurka. 12-16 stora blad filodeg (knappt 1/2 förpackning à 500 g). 250 g färskost - Keso
Ingredienser för 6-8 personerca 1,3 kg fläskfilé eller fläskytterfilé2 paket baconVitlöksost (eller om du önskar annan dessertost)Till såsen behövs2 msk smör1 1/2 msk smulad grönpeppar1 grönsaksbuljongtärning2,5 dl grädde2 dl mjölk2 dl creme fraiche2 tsk soya (jag använde kinesisk med mushrooms)SaltPepparMaizenaGör så härPutsa filéerna och skär en skåra i filén, skär inte ända ut för då rinner osten ut. Ställ dem i ugnen på 225 grader i ca 30-45 minuter, beroende på hur tjock filén är
Till 4-6 portioner (6 bitar) behövs det. Gratinera/stek i ugnen i cirka 10-15 minuter. En ostfylld kasslerbit är 5 smartpoints. En ostfylld kasslerbit är 5 propoints 4-6 portioner
Gratinera mitt i ugnen ca 15- 20 minuter Servera med tex. ugnsbakad potais och en god sallad Smaklig måltid 4 benfria kotletter, ca 2 ½ - 3 cm tjocka. ½ -1 dl vatten. 4 benfria kotletter, ca 2 ½ - 3 cm tjocka Salt Peppar Svartpeppar till panering Fyllning 1 ask Cantadou 4 peppar, 140 g 1 tsk smulad dragon 2 msk crème fraiche 1 vitlöksklyfta Sås ½ -1 dl vatten ½ buljongtärning 1 dl grädde 2 msk vetemjöl 1 tsk dragon 1 tsk paprikapulver 1 tsk kalvfond Salt Peppar
-)Fredagstipset idag blir vad vi själva åt förra fredagen, Baconlindad ostfylld kycklingfilé. -)Hoppas ni alla får en härlig och go fredag med mycket fredagsmys
Gratinera mitt i ugnen ca 15- 20 minuter. ca 2 ½ - 3 cm tjocka. ½ -1 dl vatten. Mosa samman ost med crème fraiche, dragon, paprikapulver och pressad vitlök
Vänd alla köttbitar i varje skål - först i mjölet, sedan i ägget och slutligen i ströbrödet. Ostfyllda schnitzlar, 4 pers. 1-2 ägg, uppvispat. -) Ostfyllda schnitzlar, 4 pers 600 g fläskschnitzel. 1-2 ägg, uppvispat
6 Häll kvarvarande vätska över böreken. Ingredienser, 6 personer3 st yufka (filodeg finns i butiker med utländsk sortiment)1 lök2 knippen spenat200 gr fetaost3 st ägg5 dl mjölk1 dl olivoljaSalt, pepparGör så här1 Hacka löken i tärningar
Applicera över böreken innan den ska in i ugnen. 1-2 ägg. När ni tagit den ut ur frysen skär ni den i bitar, cirka 2-2,5 cm breda. Sedan in i ugnen cirka 20-25 min eller när den börjar få lite gyllene färg överst. 1-2 ägg
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.