Ibland när jag vaknar tidigt på helgen brukar jag baka något gott bröd och sedan överraska maken med lite nybakat till frukosten (jag sparar min ranson till kvällsmaten istället)
Jag har ett favoritrecept på mjuka frallor som jag ofta återkommer till när jag bakar. För att få lite variation på frallorna så brukar jag ibland tillsätta t
Ugn 250 grader. 1. Blanda de torra ingredienserna. 2. Tillsätt ägg och mjölk. 3. Rör ihop till en smidig deg. 4. Dela degen i ca 15 bitar och rulla bullar
Blanda mjöl bakpulver socker o salt i en matberedare, tärna i smöret och kör på högsta hastighet tills smöret finfördela tillsätt filmjölk o båda ostsorterna kör maskinen tills allt blandats fördela smeten i ca 20 muffinsformar grädda i 225 gr ca 15 min 8 dl mjöl
Ingredienser Portioner. ca 15 st Deg 25 g färsk jäst 5 dl kall mjölk eller vatten 1 tsk salt 2 msk olivolja ca 3 dl riven lagrad ost (3 dl motsvarar 150 g) ca 1 l vetemjöl special (1 l motsvarar ca 600 g) Garnering 1 dl ägg ca 2 dl riven ost Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
5 dl mjöl (valfria sorter). 1 msk bakpulver. 1 tsk salt. 2 msk sirap. 2,5 dl vatten. riven ost. Blanda de torra ingredienserna först och ha sedan i vatten och sirap så det blandas ordentligt
Det här är ett alternativ till bröd som är helt utan mjöl. Jag snappade upp receptet på en Facebookgrupp och modifierade det lite för att få det lite mer som jag vill ha det smakmässigt
Jag tog med kaffe, korvbullar och ostbullar. Underbart väder häromdagen. Vi tog en träff på en superfin lekplats i Malmö, Sagolekplatsen vid stadsbiblioteket
En sak jag kan sakna på lediga morgnar är att gå till konditoriet och köpa nybakade frukostbullar. Receptet har Rebecca själv provat sig fram till och jag tycker dessa blir sådär luftiga som frukostbullar ska vara och de är enkla att göra
Det här kanske kan vara något till fredagsmyset eller till tilltugg på bjudningen. De är lite pill-i-dutt-iga, med allt hackande och rullande, men det är helt klart värt besväret
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.