Strö sedan gremolatan över ossobucon innan servering. Fräs riset i smör med löken och saffranen. 4 skivor färskt kalvlägg (fläsk, funkar med) ca 5 cm tjocka skivor. 2 dl tomatsås från ossobucon. Sätt på locket och låt det sjuda på medelvärme i ca 1 1/2- 3 timmar. Blanda i 2 dl tomatsås från ossobucon och häll på vatten. 4 skivor färskt kalvlägg (fläsk, funkar med). 2 dl tomatsås från ossobucon
Ossobuco som ni säkerligen har bekantat er med tidigare är kort och gott en väldigt bra rätt. Den är från förra veckans Metro då vi, dvs Lisa fick börja med att sätta dryck och sedan ge oss direktiv vad vi skall laga till
Tillsätt tomaterna med sitt spad, salt, peppar, tomatpuré, vin, vatten, kalvfond och kryddor. Strö gremolatan över köttet och bjud grytan rykande varm tillsammans med ris eller kokt pasta
En Ossobuco är rolig att laga, det handlar inte om millimeterprecision med råvarorna, har man personliga favoriter som exempelvis palsternacka eller stjälkselleri går de också bra att ha i
Ingredienser Portioner. 4 ca 1200 g kalvlägg ca 1/2 dl vetemjöl 2 gula lökar 3 vitlöksklyftor 2 morötter 1/3 liten rotselleri 3 msk smör eller margarin 2 1/2 dl vitt matlagningsvin eller vitt vin 500 g krossade tomater 1 apelsin 1/3 kruka timjan 1 lagerblad salt och peppar Gremolata 1 citron 1 vitlöksklyfta 3 msk hackad persilja 3 msk olivolja Till servering pasta Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Slå på grädden, börja med hälften och koka ihop till krämig konsistens. Smaka av med salt och peppar. 1800 g kycklinglår 3 gula lökar 2 klyftor vitlök 300 g rotselleri 0,5 dl persiljestjälkar 2 msk olivolja 4-6 morötter 2 bukar krossad tomat 3 dl vitt vin 4 dl vatten 1 kycklingbuljong 1 kg blomkål 1 pkt saffran 2 dl grädde salt och peppar 1 msk smörTill OssoBuco
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.