Riv vitlök och ingefäran på ett fint rivjärn och slå oljan över, låt dra en liten stund. På mitt förra jobb och även nu i skolan så går vi ut och lunchar titt som tätt
Tvätta och rensa kycklingen, lägg den i en lergryta (med lock). En gryta som sköter sig själv. Rensa paprikorna och skär de i bitar, lägg de i grytan, lika så med svamparna
Under tiden preppar du kycklingen och grönsakerna. Preppa grillen med briketter på ena sidan och tänd. Jag tog fram grillen redan i januari och grillade sotare, så jag bryr mig inte så mycket om, om det är vår, sommar, höst eller vinter
I ärlighetenens namn så föredrar jag nog kycklingen antingen stekt i lergryta eller i gjutjärnsgryta, tycker det blir oöverträffat, men den blir förstås inte lika tjusig som den här, godast blev skinnet, det blev i o för sig oöverträffat
Jag är bara tvungen att dela med mig att detta receptet igen för det är så himla gott. Jag har sagt det tidigare men ska ni laga en endaste curryrätt till i ert liv så är det lätt den här ni ska laga
Vi firande att det var fredag och drack ett glas Pinot Noir från Languedoc till kycklingen. OBS Testa så kycklingköttet är vitt och helt genomstekt – och byt (eller diska) besticken när du ska hantera den färdiga kycklingen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.