Nu gäller även julstädningen vår frys här hemma, ser ut som om man har kommit till nordpolen när man öppnar frysen översta facket är fullt av is… klimat förändring till det kallare
Skär kycklingen i bitar. Finhacka lök och vitlök och stek i en gryta eller tjockbottnad kastrull i 5 minuter, ta upp ur gryta och lägg åt sidan sålänge
Själv kör jag på varianten att jag kokar mitt ris i mer vatten än vad som behövs och sen häller jag av det överblivna vattnet för att slippa att riset bränner fast
Eftersom jag inte hunnit göra någon ny matsedel och att vi prioriterat annat i helgen än att storhandla så får det bli lite rens i kylen och frysen i början av veckan eftersom M jobbar 4 st 12-timmars pass mån-fre morgon, 2 dagpass och två nattpass och jag kan ju inte precis tycka att det är lockande att själv ge mig i väg och storhandla med två små busar =). Smaka av med kryddorna och låt puttra ca 15 minuter
Smaka av. Denna grytan är verkligen en favorit hos mig, den smakar mycket och är enkel att göra. Smaka av, och låt grytan stå och puttra på svag värme i ca 10-15 minuter
Smaka eventuellt av med lite salt, svartpeppar och socker om det behövs. Bryt av nudlarna på mitten och lägg i grytan, låt alltsammans koka ihop tills nudlarna är färdigkokta
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.