Jag har alltid bakat efter recepten med volymangivelser såsom dl. , msk. och tsk. m. fl. MEN, är det något jag har lärt mig under resans gång, så är det att en dl
En härligt somrig och kladdig jordgubbskladdkaka med vit choklad och jordgubbar i smeten. Kladdkaka kan vara Sveriges favorit när det kommer till bakverk, först och främst är den riktigt god med den är även riktigt lätt att baka och samtidigt så finns det oändligt många sätt att variera den på
Oreokladdkaka, bara namnet och kombinationen av Oreos och kladdkaka får min mun att vattnas. Det är här en riktigt kladdig och chokladig kladdkaka med Oreos i smeten
Foccacia i långpanna med tomat och basilika är ett av mina favoritbröd från Italien och när det vankas italiensk mat i hemma så brukar det få blir lite foccacia till förrätt
Det är ingen hemlighet att jag är ett stort fan av långsamt jästa bröd av ekologiska råvaror. Här är ytterligare ett bröd med Ölandsvete, men skållat den här gången för att få fram ännu mer smak
Efter räddningen av min vetesurdeg så var den glad och bubblig. Det som återstod för mig var då enbart att hitta ett bröd baserat på vetesurdeg som verkade roligt att baka
Helg på intågande och besök på väg. Vad kan då passa bättre än ett litet sött ljusare Valnötsbröd. Jag har i detta recept låtit mig inspirerats av Martin Johansson och den franske bagaren och sedan vidareutvecklat receptet
Nu är det dags för ett nytt bak av mormors rågkakor kompletterade med surdeg. Jag har provat att baka den kombinationen en gång tidigare och det vart väldigt gott
Min amerikanska receptsamling från tidigt 1900-tal lämnar mig ingen ro. Den saknar de första sju sidorna men nu har en släkting i USA också blivit intresserad och skall försöka skaffa dem
Denna helg innehöll två bak. En klassiker i repris – ”Husets Ljusa” samt ett nytt rågsurdegsbröd. Bakningen av Husets ljusa vart lyckat men denna gången vart det lite surare än vanligt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.