Brunkans ljusa – ett sötare vetesurdegsbröd
Surdegsmakarn
Surdegsmakarn
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 30 min bak +
  • 30 min jäsning/vila + 15 min bak + 30 min jäsning/vila + 15 min bak + 15 min jäsning/vila + 7 h jäsning/vila i kylskåp + 1 h upptining + 15 min bak + 35 min gräddning + 1 h vila
  • 100 g förberedd vetesurdeg
  • 150 g förberedd rågsurdeg
  • 850 g Vetemjöl
  • 500 g Vatten
  • 100 g Vetesurdeg
  • 150 g Rågsurdeg
  • 5 g Jäst
  • 20 g Honung
  • 25 g Salt
  • Jag anger alltid vikten på alla ingredienser då det ger ett mer exakt mått. Vill man översätta exempelvis Vatten till volymmått (dl) så rekommenderar jag recepten.ses omvandlingstabell.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.