Sänk värmen något och häll i omelettsmeten. Vispa ihop ägg med grädde, salta och peppra. Rör lite i bottnen så att all smet kommer i kontakt med värmen i bottnen
Toppa omelettenmed rucola, avokado, smulad fetaost, gräslök och chiliflakes. Jag lagade den här fantastiska omeletten för någon vecka sedan när jag hade massor med äggulor över efter min marängtårta Receptet på omeletten hittar du nedan Den är mättande men ändå med få kolhydrater vilket passar dig som vill äta lite mer hälsosammare
Vik över den andra halvan av omelettenoch låt vila någon minut i pannan. Förbered fyllningen genom att steka baconet i småbitar tillsammans med hackad lök och tärnad svamp
Låt omeletten ”stå till sig och ”stanna” i konsistens före du kär upp den i portionsbitar. Häll av och lägg ner i ugnsfast form tillsammans med den gröna blasten från en stor purjolök
Vi har gjort den här rätten många gånger hemma, men eftersom jag inte hade något vitt vin hemma och var ganska less i matbutiken körde jag det bekväma alternativet med halvfabrikat
Löken kan du lägga i rå i omeletten eller låta den steka med baconet en stund. Den här ugnsomeletten svänger man lätt ihop och man kan verkligen lägga ner allt mellan himmel och jord
Härligt medomelett eftersom det går att variera hur mycket som helst. Jag hade turen att hitta en bit parmesan i kylen så det blev en kantarell-ochparmesanomelett
Veckans så otroligt goda pirog medsvamp, vitkål och kokta ägg var det så länge sedan vi åt hos oss. De går att äta kalla och har man en eld att tillgå värms de lätt med lite folie omkring
Skiva tomaten och bryt isär osten när omeletten börjar sätta sig. I dag blev det en snabblagad omelett till lunch innan jag gräver mig vidare i högarna på kontoret istället för trädgården tyvärr
Igår kväll fick det bli ugnsbakad omelett, med ångkokt broccoli och rökt kalkon. Hej ungefär hälften av det svenska året… Men, en är bland annat omelett, vilket kan tyckas vara-fruktansvärt-trist men som faktiskt är både matigt och väldigt, väldigt gott
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.