Lammytterfilémed potatisgratäng och rosmarinrödvinsky. Eftersom det bara var lilla familjen som skulle äta lamm denna påsk så kändes en lammstek alldeles för stor så jag köpte några finfina lammytterfiléer och gjorde potatisgratäng till
Åh, vad underbart skönt det är med fredag och att ha en ledig helg framför sig. Lammytterfilé, ugnsrostade rotfrukter, honungsglaserade rödbetor och en getoströra blev påskaftonens middag
Hacka vitlöksklyftorna och blanda ihop alla ingredienser. Salta och peppra efter behag. Såsen blir godare av att stå och dra sig en stund i kylen innan servering
Garnera med något grönt som finns tillhands. 6-8 hg Lammytterfilé. Ställ in i ugn ihop med morötterna 5-10 minuter. Lägg upp på tallrik 3 morötter ovanpå 4 bitar lammytterfilé, intill en bit potatisterrin och servera Lars-Eriks specialsås (eller annan efter tycke och smak) i separat liten såsskål på tallriken. 6-8 hg Lammytterfilé
Smörj en ugnssäker form och varva rotfrukterna med osten, salt och peppar. Vispa ur stekpannan med vinäger och socker samt lite vatten till en simmig sky
Den funkar jättebra om du äter LCHF då det är en sås med mycket hög fetthalt. Libanesisk vitlökssås eller vitlökscreme är en sås som är otroligt gott till allt möjligt, grillat kött, skaldjur, fisk, ja nästan allt
Smält sedan smöret i en traktörpanna och stek potatisen på medelvärme tills den får en trevlig stekyta, ställ sedan åt sidan och återgå till lammytterfilé
Smörj en ugnssäker form och varva rotfrukterna med osten, salt och peppar. Vispa ur stekpannan med vinäger och socker samt lite vatten till en simmig sky
Mal eller stöt kryddorna i mortel med saltet så att det blir ett fint pulver. Gnid in köttet med kryddblandningen och låt det ligga och dra någon timme
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.