Åh, vad underbart skönt det är med fredag och att ha en ledig helg framför sig. För er som vill laga till något smarrigt i helgen kan jag rekommendera denna rätt som jag lagade tillsammans med mina fantastiska syster-söner som båda två arbetar som kock
För ner dem i grytan med purjolök. Ansa, skölj och skiva purjolöken. 1smör till stekning, salt och peppar. 1Skala rotfrukterna och skiva dem i tunna skivor. 1Tillsätt grädde, mjölk, salt och peppar och låt det småkoka tills grönsakerna börjar mjukna, cirka 15 minuter. 1Smörj en ugnsfast form och häll ner grönsakerna i den. Strö över osten och gratinera gratängen i cirka 25 minuter, eller till dess rotfrukterna är klara
Smaka av med salt och peppar. Tillsätt renskaven och stek tills den fått färg. Avsluta med att breda ut det sista av bechamelsåsen på toppen samt strö över resterande Västerbottenost
Smaka av med salt och peppar. lingon, finhackad dill, persilja och gräslök till garnering. Avsluta med att breda ut det sista av bechamelsåsen på toppen samt strö över resterande västerbottenost
Smält sedan smöret i en traktörpanna och stek potatisen på medelvärme tills den får en trevlig stekyta, ställ sedan åt sidan och återgå till lammytterfilé
Skiva lammet i stora skivor i längsledLägg samman två skivor med chevre mellan och bind dem samman. Skala och skiva potatisenKoka samman de övriga ingredienserna
Lammytterfilé är ett jättegott kött som passar bra med vitlök och citron. Kokt broccoli med tryffelolja och potatis- och blomkålsmos smakar inte heller fel till lammet
Köpte med mig ryggbiff hem och rotfrukter till en gratäng. Känn med sticka om gratängen är färdig. Men det är ju så jag vill att det ska vara, inte bara min familj och vänner som ska besöka Annies Stuga
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.