Kakaohalten på chokladen kan du också reglera själv, det är själva sammansättningen av torkad frukt, bär och frön som är det nyttigaoch jag lovar, man behöver ingen stor bit för att känna att behovet är mättat
Häll på dadel/jordnötsröran och mixa lite lite. Häll upp i någon form och ställ in i frysen. Tillsätt sedan ca 1-1,5 dl saltade jordnötter och mixa en snabbis, bara så de fördelar sig i dadelpureén. Mixa nu kokosmjölk (endast det feta lagret), 2 frysta bananer och önskad mängd kakao (jag tog ca 1,5 msk)
Man tar en chokladtårtbotten, delar den så man får två bottnar, sen smetar man ut ett regält lager med frosting på ena bottnen och lägger över den andra
Kladdkakor äter jag inte ofta numera och jag har försökt testa några nyttiga varianter, men det har aldrig blivit riktigt bra och jag har inte fått till den där kladdiga och kletiga konsistensen
Jag satt och funderade härom dagen på om man kunde göra sin egen choklad, både för att göra den nyttigareoch veta precis vad som stoppas i den, men också för att det är lite trevligt att tillverka sin egen istället för att köpa dyr choklad i butiken
Den här tårtan är supergod och alla kan baka den, jag lovar. Rör smör och socker pösigt. Tillsätt äggen under omrörning tills smeten blir vit och skummig
För nyttiga är de mina kakor, med både omegarikt hampamjöl, mineralpimpade hirsflingor, antioxidantrik mörk choklad samt mandel, som förutom nyttiga fettsyror även innehåller E-vitamin och magnesium, och även lär vara stärkande för immunförsvaret och minska oxidativ stress
De här kakorna är bara för goda för att vara sanna och det bästa av allt, de är nyttiga. Tänk er smaken av söt jordnötskräm, vanilj och choklad som för tanken till chocolate chip cookies fast med en nötigare smak
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.