Hel laxsida i ugn under citronpestotäcke 4-5 port. 800-900 g hel laxsida med skinn. 1/2 dl pinjenötter. 2 msk olivolja. Sätt ugnen på 200 grader. Grädda i ugnen i ca 25-30 minuter tills innertemperaturen är strax under 60 grader. 4-5 port. 800-900 g hel laxsida med skinn. 1/2 dl pinjenötter. 2 msk olivolja. ca 25-30 minuter till
Salta och peppra på in- och utsidan. TwitterSkriv utFacebookE-postGillaGilla Laddar. Sätt ugnen på 200 grader. Skölj och torka en stor kyckling, ca 2,5-3 kg. Fyllde kycklingen med en halv lök i klyftor, 1/2 apelsin i delar, 1 dl persilja och 1 vitlök solo i bitar. Efter 20 min så börjar vi ösa kycklingen var femte minut. 1/2 apelsin i delar
En ny favorit bland kokböckerna är Jamie Olivers "Mat för hela året". 1½ kg fläskkarré utan ben1 msk smör4 sardellfiléerskalet av 1 citron3 kvistar rosmarin1 tsk mald muskotsalt och pepparolivolja1 hel vitlök2 dl vitt vin2 dl kycklingbuljongSätt ugnen på 200 grader. Ös köttet med sky och vitlöksklyftorna och låt köttet stekas i ugnen ytterligare ca 20-30 min
2 msk soja. 2 dl grädde. Ställ in i kall ugn i nedre delen och vrid på 200 grader. 2 msk soja. 2 dl grädde. Alltså, det här var bara huuuur gott som helst
2 msk citronsaft. 1 msk rivet citron- eller limeskal, få inte med det vita då blir det beskt. 2 msk citronsaft. 1 msk rivet citron- eller limeskal, få inte med det vita då blir det beskt
Av skyn som bli brukar vi göra sås, sila ner den i en gryta och låt den koka ner på spisen en stund - ju längre tid desto mer smak på såsen - och späd sedan på med grädde, mjölk eller crème fraiche och red av så du får den som du vill ha din sås
En stor majskyckling som legat i marinad bäddades ner i grytan tillsammans med lite godsaker. 1/2 dl citronolja. 1/2 dl kinesisk soja. 2 vitlöksklyftor. 1 st majskyckling. 3-4 msk citronolja (Gunnarshögs rapsolja smaksatt med citron). 1-2 tsk kinesisk soya. Ställ in grytan i en kall ugn och sätt sedan ugnen på 200 grader. 70-70 minuter. Temperaturen inne vid benet ska vara minst 82 grader. //Malin 1/2 dl citronolja. 1/2 dl kinesisk soja. 2 vitlöksklyftor. 3-4 msk citronolja (Gunnarshögs rapsolja smaksatt med citron)
Det blev väldigt gott, kycklingen saftig och såsen smakade mer - gärna med sked. Annars har det mest stormat hela långa dagen, regn och sol om vartannat, men så har det nog sett på de flesta håll i landet, eller
Fördela vitlöken och örterna runt hela rotsellerin, banka in lätt. 1/2 kruka färsk timjan, hackad. Stäng igen folien och tillaga rotsellerin i ugn 180 grader ca 2 timmar. 1/2 kruka färsk timjan, hackad
-). Fördela resten över hela kalkonen. Salta och peppra extra över hela. Från början var det tänkt att vi skulle bli ca 12 pers på julafton med en del storätare och killen i saluhallen där jag köpte kalkonen sa att jag skulle behöva ca 8-9 kg. det blev lite över kan jag säga, vi var 11 pers i förrgår och åt inte ens hälften, den skulle räckt till minst 20 pers skulle jag vilja säga. 200-300 g smör. 2 clementiner. 2 stora morötter. 2 lökar. 2 kvistar rosmarin. Sätt ugnen på 220 grader. Täck med folie och en kökshandduk, låt stå och vila i 2 timmar, japp, 2 timmar ska det vara, detta för att kalkonen inte ska bli torr. Kan ta 30-40 min. När kalkonen vilat i 2 h är det dags att skiva upp. ca 12 pers p. ca 8-9 kg J. 20 pers s. 200-300 g smör. 2 clementiner. 2 lökar. 2 kvistar rosmarin
Till den kalla eller ljumna laxen som toppas med räkor och en parmesan- och citronvinägrett, serveras den kalla basilika- och spenatsåsen, smörslungade sockerärter, en krispig sallad och dillkokt nypotatis
Salta och peppra fisken in- och utvändigt. Sätt in fisken i mitten av ugnen i 275 grader. Minska värmen till 225 grader. -1 ½. 2-3 tsk salt. 2 msk smör. 2 dl färska örter, t ex dill, persilja, timjan
Ta fram en stor ugnsplåt och lägg i laxsidan och salta hela laxen. ca 2 citroner. 4 msk majonnäs. Garnera med 3-4 citronskivor på toppen. Stoppa in laxen i mitten av ugnen på 120 grader i 35 min. ca 2 citroner
6-8 portioner Ca 1,5 kg laxsida 200 g färskost (läs tips nedan) Saften från en halv citron Salt & peppar 1 dl vatten Smaksättning till färskosten. 2 msk finhackad dill Rivet skal från en citron Garnering (valfritt). 6-8 portioner Ca. 200 g färskost. 2 msk finhackad dill
halvmåneformade brödkakor (2 pkt). 11 kruka sallad eller 2 dl krossade ostkrokar (valfritt)Ostkräm. 2. Lägg ihop 2 brödskivor till en cirkel på en bricka, bred ut hälften av skinkfyllningen ovanpå
Denna gång hade jag två hela färska kycklingar. 2 färska kycklingar. 2 äpplen skivas. 2 vitlöksklyftor hackas. 2 morötter i bitar. 2 dl kycklingbuljong. 2 färska kycklingar. 2 äpplen skivas. 2 vitlöksklyftor hackas. 2 morötter i bitar. 2 dl kycklingbuljong
600 g fläskfilésmör till stekningsalt och pepparolivoljakörsbärstomaterfärsk timjan1 vitlöksklyfta0,5 tsk sockerWhisky- och kantarellsås. 2 scharlottenlökarkantarellersmör4 msk whiskey2 msk koncentrerad kalvfond2 dl vatten2 dl vispgräddeTillbehör. Låt alltsammans steka i ugnen ca 1-1,5 timma eller tills köttet nått innertemp 70 grader. Rosta den sedan i 250 grader mitt i ugnen tills den har fått fin färg
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.