När Barnets Faster och Farbror svängde förbi i helgen hade jag bakat detta bröd på morgonen och jag vet att jag lagt ut flera brödrecept och säger att alla är så bra – men detta är en ny favorit
Baugetterna blev goda men det är svårt att säga om de blev högre och finare än med vanligt mjöl, får nog testa att baka ett annat bröd för att avgöra det
Det här goda brödet är supergott att äta till kräftor med en god kryddost eller brännvinsost på och vi åt det här brödet när vi hade min mans bror med fru över på middag i söndags
Inte var det någon som brydde sig om fluffiga rågsurdegsbrödmed stoooora hål i då inte. Enligt Finax är ManitobaCream sedan länge proffsbagarnas vetemjöl och jag är långt ifrån någon stor brödbakare
Det började medsesambrödet som var jättegott länge. Det är svårt och kladdigt, men om man har ett glas med kallt vatten att doppa degskrapan i mellan varven går det smidigt
Jag är uppväxt med en mamma som bakade allt bröd själv & jag minns hennes hårdkakor & bullar som man åt alldeles varma & färska när man kom hem från skolan
Smörj en lite brödformmed smör och bröa med exempelvis mandelmjöl och fördela ner brödsmeten. Brukar rosta i skivor och äta med smält smör, så gott och mättande
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.