Kladdkakassemla, jag menar – kan det verkligen bli fler. Jag är faktiskt inget jättefan egentligen… Efter en halv semla är jag rätt nöjd och sen klarar jag mig till nästa år utan större problem
Så nu blir det inlägg om rullar igen. Har ni saknat mina rullar. ) He, he. Jag har faktiskt gjort det. ) Denna gång blev det wraps/rullar med en god kyckling, champinjon- och baconröra
Prinskorv, smaksatt med äppelglögg och rosmarin. Igår kväll stoppades två prinskorvar, grundreceptet bestod av 1 1/2 kg fläskkött (karré), 1/2 kg nötkött (fransyska) och 3/4 kg späck
Leonard Cohen – Everybody knows. Att förnya gamla invanda maträtter är en utmaning. 1 – 2 vitlöksklyftor (hackade). 5 – 6 svarta oliver (hackade). Forma köttfärsröran till fyra 1,5 – 2 cm tjocka biffar och stek på medelvärme tills de är helt genomstekta
Eller, egentligen bestämde jag mig för detta redan igår, så jag satte igång att koka äppelmos klockan elva på kvällen - men ni vet ju vid detta laget, att jag är rätt hängiven min frulle
Sedan får den jäsa igen, endera lägger jag den i mina krukor, eller i franska formen. Jag lägger ihop allt i formen för bakmaskin, den knådar på program, nr 8
Möjligen hade vi kunnat tänka oss aningen chilihetta också. Burmesisk kycklinggryta, 4 port 1 kilo kyckling, skinnfria bitar med ben1 gul lök, finhackad3 vitlöksklyftor, finhackade1 liten bit ingefära, skalad och finhackadrapsolja till stekning2 teskedar gurkmeja1/2 tesked kardemummakärnor, stötta1 tesked korianderfrön, stötta5–7 hela nejlikor2 kanelstänger10 svartpepparkorn1 lagerblad1 dl vatten1 burk kokosmjölk3 msk koncentrerad kycklingfondsaft från 1 citronsalt och peppartopping. Häll i kokosmjölk och koka i 20–25 minuter under lock
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.