Den första blev ju inte helt lyckad, gjorde en ny omgång igår och nu blev det perfekt, blev som fudge skall vara, står inget i receptet hur länge den skall koka men jag kokade den till 116 grader
Foto. Björn Tesch. Tadaaaa. Nej då, den här bloggen kommer aldrig dö. Den tar bara väldigt långa pauser. Jag har haft mycket jobb på sistone, vilket är kul men de sorgliga middagar som blir till efter att jag jobblagat mat en hel dag är icke värda att blogga om
Gjorde en ny laddning våfflor till frysen häromdagen, perfekt att ta fram och rosta på morgonen. Jag äter mina antingen med lite bär och grädde eller som toast
4 1/2 purjolök (à ca 200 g) 1 röd chili 250 g körsbärstomater 300 g spaghetti 1 riven vitlöksklyfta 2 msk olivolja 2 dl vispgrädde 2 tsk finrivet citronskal ca 200 g skalade kräftstjärtar 1 1/2 dl finriven parmesanost salt svartpeppar Vid servering dill Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
En surdeg som har mycket liv i sig kan dock stå i två veckor utan att man behöver greja med den,För att det inte ska bli alltför mycket surdegsgrund så kan det vara lämpligt att hälla av bort en del innan du friskar upp den på nytt
Idag testade jag en ny smoothie till frukost. Jag brukar inte dricka min frukost eftersom jag uppskattar att tugga den, men idag var jag lite wild and crazy
15 korvar 1 kg fläskkarré 500 g späck 500 g kokt kall skalad potatis 1 msk salt 1 tsk nymald vitpeppar 1 tsk finkrossad kryddpeppar 1/2 tsk malda kryddnejlikor 1 tsk mald ingefära 1 msk potatismjöl 5 dl kallt skinkspad eller kall grönsaksbuljong (vatten och buljongtärning eller fond) 5 dl kokt kall mjölk ca 5 m fjälster av svin Saltlake 5 l vatten 3 dl salt 2 msk strösocker Kokvatten 3 l vatten 2 gula lökar 3 lagerblad 10 kryddpepparkorn 5 hela nejlikor Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
De har varit en nyckel till rikedom och upptäcktsfärder för pionjärer och äventyrare. Det börjar lacka mot jul och fastän snön inte har kommit på allvar (eller inte alls här i Stockholm) så börjar julkänslan komma smygande
Gjorde en ny omgång päronmarmelad i förra veckan, som jag skulle ha till en av tårtorna som jag bestämt att göra till Syrrans 18-årskalas som jag var hemma i Tidaholm och firade i helgen som var
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.