En surdeg som har mycket liv i sig kan dock stå i två veckor utan att man behöver greja med den,För att det inte ska bli alltför mycket surdegsgrund så kan det vara lämpligt att hälla av bort en del innan du friskar upp den på nytt
Dags för att försöka få till bra naturligtglutenfria lussebullar. Häll ut degen på mjölat bakbord (förstås glutenfritt mjöl) Degen kan kännas lite lös men är man lätt på handen fungerar den bra att baka med
Jag testade att göra en glutenfri variant med naturligtglutenfritt mjöl och stärkelse. Nästa gång testar jag nog att ersätta mjölet med glutenfri mix, då tror jag att kakorna blir segare
Ibland lyckas man med något nytt på första försöket. I det här receptet har jag använt durramjöl och teffmjöl (läs mer i listan över glutenfria mjölsorter) men man kan byta ut dem mot andra mjölsorter med liknande egenskaper
Den här gången använde jag ett nytt favoritmjöl jag hittat på Senza Glutine. Det går bra att använda andra naturligtglutenfria mjölsorter som du har hemma
Brödet är lättbakat, naturligtglutenfritt, och väldigt gott. Det här är ett superenkelt recept på ljusa glutenfria frukostfrallor eller tekakor, som jag vid det här laget har testat flera gånger med lite variationer
Receptet är baserat på bovetemjöl som är naturligtglutenfritt, milt för magen och är basiskt. Det används traditionellt i blinier och är ett bra näringsrikt glutenfritt alternativ till vetemjöl eller rågmjöl
Du kan inte ”jäsa” naturligsurdegsgrund lika länge som vanlig glutenfrisurdegsgrund. Ja, nu var det dags att provbaka med den naturligtglutenfria surdegen
Idag vill jag göra något extra för barnen att ha till frukost i morgon. De har fått lämna bort sina dvärghamstrar idag på grund av att i synnerhet ett av barnen utvecklat allergi
Här hemma blir det en och annan pannkaka under mina Trollveckor och även om det inte stör mig att stå och steka pankisarna så är det rätt skönt att vi nu fått en ny favorit här hemma
Teffmjöl är ett väldigt näringsrikt, naturligtglutenfritt sädesslag med fullkornskaraktär. Ett supergott, rejält, fiberrikt och lättbakat glutenfritt bröd
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.