Så nu kan du slippa att fundera, här har du desserten till juldagen, annandagen eller nyårsafton. Nu ska jag baka ytterligare en tårta som jag tänkte bjuda mina kära kollegor på i morgon
Nu är det bäst att passa på att grilla när det är så härligt väder, det smakar bättre då. Nu är det bara att njuta av en härlig sommarkväll och längta efter de små godingarna, men snart kommer de
Först måste pajskalet vila i kylen i 30 minuter, för att sedan förgräddas i ugnen i cirka 10-15 minuter. Sedan ska fyllningen hällas över till pajformen med dess skal och direkt in i ugnen för att gräddas i 25-30 minuter
Sedan i våras finns Enkornsvete odlat hos Sten Rosvall i Halla. Det finns både som hela kärnor att koka istället för ris och som fullkornsmjöl till matlagning och bakning
- värm mjölken till ca 37 grader- tillsätt 1-2 msk löpe ( se flaskan)- låt stå ca 30 min, då ska mjölken ha stelnat (löpnat)- tag en slev och skär ett kryss i ostmassan ända ner i botten på kärlet- låt stå ytterligare 30 min, vätskan (vasslan) skiljer sig nu från ostmassan- skär ostmassan igen, nu kan du ösa bort vassla som kan sparas till brödbak- fortsätt röra i ostmassan och ös bort vassla
Grädda i 15-20 minuter. Hemma hos oss finns inget margarin. Dels för att jag inte gillar hanteringen av fettet för att få fram margarin samt för alla tillsatser som är i
Förvälld/torkad svamp fräses några minuter. Blanda ihop grädde och en snutt majonnäs. Gratinera i ugnen 250 grader i ca 10 minuter. Grädda pajskalet i 225 grader i ca 10 minuter (nagga botten). Låt soppan koka 10-15 minuter på svag
När jag var hemma och var sjuk i flera veckor plöjde jag trädgårds- och inredningstidningar och när jag hade extra tråkigt en dag slog virklusten till med full kraft efter att jag läst ett reportage om virkade mormorsrutor
Nu ska det bli ljust och fint. Nu hoppas jag det blir riktigt bra. November 2001 stod huset klart så köket är 14 år nu och det märks. Grädda kakan 30 minuter i 200°. 14 år nu och det märks
Pensla sparrisen försiktigt med olja och stek den runtom i grillpanna några minuter på hög värme. Dra bort från värmen och låt sparrisen eftersteka någon minut i pannan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.