6500 år
gamla, det vill säga från bondestenålder. Här omnämndes krossade vindruvor som hittats inuti amforor nära Kavala i Grekland. Jag försökte hitta ursprunget till just detta fynd men hamnade istället i Dikili Tash.
Ta upp bitarna och stek dom i oljan någon minut innan du tar upp dom igen. Då har vi ett enkelt recept på en smarrig gryta, receptet fiskade vi upp från Gröna Lådan härom dagen
Strö över alla torra kryddor och rör om lite försiktigt (det säger jag bara för att min gryta var fylld till brädden en stund innan allt sjunker ihop) och lägg på locket
Jag gjorde en ostrulle med Smör, Kanel, Kardemumma, lite Timjanhonung och Sesamfrön en dag. Men så har det ju blivit några koppar äkta Grekiskt kaffe på ett Kafenion ett antal gånger också
Bèchamelsåsen kryddades dessutom med en gnutta muskot. Således blev det vare sig sardeller, kycklinglever, fänkål eller rökt sidfläsk som fick smaksätta denna sås
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.