Det tog sin tid innan jag gjorde min första Bánh Mì, men med tanke på hur simpelt det är lär det inte dröja länge tills det återigen finns en vietnamesisk macka i min hand
Plus den magiska Pad Thai såsen jag köpte på en thailändsk matbutik här i Norrköping. När jag var i Thailand senast nu i vintras gick vi en matlagningskurs och lärde oss bland annat att göra en riktig Pad Thai
Väldigt gulligt hotell i Söderköping utanför Norrköping, beläget precis vid Göta kanal. Vad passar bättre än en god och värmande soppa dessa ruggiga novemberdagar
Jag och David kommer åka till några vänner i Norrköping där vi ska träna, gå långpromenader med hundarna (de har också två amstaff, men har tikar så det kommer bli kaos, ha ha), äta god mat och bara umgås
Johan Andersson Sous Chef Restaurang VILA i Norrköping. Jag tänkte bjuda på en dessert som vi kör just nu på restaurangen och smakerna kring denna dessert är ju självklara med tanke på årstiden
Norrköping representeras ju i år av deltagaren Rizwan, som jag inte bara hejade på för att han kommer från Norrköping utan även för, som det verkade, hans spännande och personliga smaksättningar och fina uppläggningar
) (måste till Norrköping och utställningen där) provade jag såklart deras honungsöl. Jag hade tänkt vänta med det här inlägget till 31 juli vilket är självaste herr Potters födelsedag, men jag är otålig så istället firar vi att det är fredag med ett glas honungsöl
Johan Andersson Sous Chef Restaurang VILA i Norrköping. Nu så här i hösttider när mörkret börjar komma och det blir kallare, det är då dom där roliga höst- och vintergrönsakerna börjar titta fram
4 port 4 grillade kycklingklubbor 1 gul lök 1 purjolök 1 finhackad röd chili 1 hackad tomat 2 msk Chicken Vindalookrydda (Min är köpt i en liten liten kryddbutik i Norrköping, men Santa Maria har en bra färdigmix) 1 tsk gurkmeja 1 tsk röd currypasta ½ dl vatten 1 ½ dl matlagningsyoghurt 1 banan i skivor Fräs grönsaker och kryddan i lite smör
Idag var jag på Norrköpings sjukhus för att prata om flyttar och beställningar, det gick faktiskt riktigt bra, annars brukar jag bli så nervös för att stå upp och prata inför massor med folk
När jag jobbade i Norrköping så serverades patienterna ibland Kyckling Marengo och dessa dagar var en av de få som jag alltid tog en liten tallrik av det som blev över för herregud vilken god gryta
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.