Och jag älskar kikärtor. På gamla dagar har jag börjat tycka att pasta kan vara lite torrt och föredrar egentligen pasta gjord på strimlade grönsaker, men det är enkelt fixat genom att blanda pastan med en sås
Jag fortsätter göra mina glutenfria pajdegar med bas av bönor eller kikärtor. Jag brukar variera mellan lite olika mjölsorter och mellan kokta linser, kikärtor eller olika slags bönor
Tillsätt kryddorna ochkikärtorna. Jag brukar servera den här couscousen med myntasås, röd sås, baba ganoush, hummus och ett orientaliskt tunnbröd (som vi brukar köpa på Maxi eller Willy´s)
De första lagren varvas medhalloumiostoch det sista med auburgine. Koka på medelvärme utan lock medan du grillar på auburgine (förslagsvis skuren i tunna skivor och sedan tredelade i strimlor) i riklig mängd olja och salt så att vätskan släpper
Här om dagen var hon med på Nyhetsmorgon och lagade Indisk korma medhalloumioch kikärter, Det både lät och såg så gott ut att jag genast köpte hem alla ingredienser för att själv laga till den
150 g halloumi. ca 1 dl färsk spenat. Ugnspannkaka medhalloumi4 ägg 2,5 dl mjölk (3%) 1,5 dl vetemjöl en nypa salt 150 g halloumi ca 1 dl färsk spenat smör till gräddningen
Skär rödbetorna i mindre bitar och lägg upp tillsammans medspenatenochhalloumin. Här har jag använt dem i en ganska klassisk sallad, men med lite extra stuns av blåmögelost och dadelbalsamsirap
Som ni vet kan jag bli oerhört sugen på halloumi bara sådär och sist det hände gjorde jag världens enklaste middag med stekt potatis, spenat, halloumioch stekt ägg vars rinniga gula agerar sås
Spola av kikärtorna/bönorna i kallt vatten och låt dem rinna av väl. Den här pajen till exempel, som smakade gott efter en dag i spisvärmen med pepparkaksbak och fruktkaketillverkning
Jag fick med mig hackad spenat från affären, och det gjorde såsen lite gråbrun. Här finns inga militanta veganer utan bara glada hejarop och ett och annat recept med kött
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.