En burk med rabarber står och är ledsen i frysen. Jag har ju redan gjort en rabarbermarmelad på bloggen, men denna blir lite annorlunda med kardemumma i
I går kom jag äntligen till skott med min rabarbermarmeladoch den blev himelskt god. Egentligen är inte marmelad något som vi äter så värst ofta men jag tycker att det är så himla roligt att göra och det känns så lyxigt att göra egen och det blir så gott
Men först ut är en rabarbermarmelad med jordgubbar och vanilj. Ulrik har ju redan skrivit tre eminenta bloggposter om denna snabbväxande och smakfulla växt
Det blir en avvägd fruktig smoothie som ändå är både frisk och mättande. Den passar perfekt som ett gott och nyttigt mellanmål nu när sommaren närmar sig
Blanda nutella och mascarpone. Vispa grädden och vänd försiktigt ner den i smeten. Mixa jordgubbar och socker så det blir slätt och blanda i mascarpone
Jag har bloggat om det förr och funderat på vad tusan jag ska göra av all min rabarber. Förra årets krusbärsmarmelad blev en fullträff så kanske en rabarbermarmelad vore något
Den ena var med färska jordgubbar och lemoncurd, och den andra var med päronmousse och vaniljkräm. Man mäter upp lika delar av ägg, socker och mjöl och använder sig inte av några dl, msk eller tsk
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.