Så därför tyckte jag det passade bra med en lätt förrätt med lite grönsaker i och återupplivade den gamla klassiska skaldjurscocktailen, givetvis serverad i glas på fot
Skölj sallad, skär tomater i klyftor och ta bort kärnorna. Skär avokadon i stora tärningar, lägg tärningarna i en skål och vänd ner rivet citronskal och citronsaft
Det här är en lyxig och god förrätt som med fördel även kan ätas som huvudrätt om den äts tillsammans med tillbehör som mättar (1/2 hummer per person ger ju inte så mycket mat)
Citron- och dragonsmör. Smält 50 g av smöret tillsammans med olivoljan. Låt svalna något. Blanda ner citronsaften, citronzesten, dragonen och dillen och vispa ner resten av smöret tillsammans med lite salt och peppar
Här bjuder jag på mitt favoritrecept på gratinerade havskräftor. Kräftorna delas och toppas med ett syrligt, gott örtsmör innan de åker in i ugnen och gratineras
Blanda räksalladen i en skål - alltså räkor (spara två-tre fina hela räkor att garnera med per portion), vitkål, morötter, majonnäs, crême fraiche, farinsocker, ingefära samt 4 krm salt och 2 krm vitpeppar
. Vitlöksgratinerade havskräftor, en perfekt start på middagen. Godast blir det med färska kräftor, men det går bra även med kokta, halvera då tiden i ugnen eftersom de lätt blir torra