Ingredienser Portioner. 4 1/2 gul lök 1 msk smör 1 tsk vetemjöl 1/2 dl rött vin 2 msk kalvfond på flaska 2 dl crème fraiche 2 msk konjak 1 msk grönpeppar i lag Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Varmrätt (med betoning på varm) för 3-4 pers eller förrätt för 6-8 pers. 1. Finhacka löken och vitlöken. Stek löken i ca två matskedar smör på medelhög värme tills den är mjuk, lite brun och smakrik
Ta några tag med pepparkvarnen och låt koka på låg värme ca 10-15 minuter. 1-2 msk olja/smör. 1. Hacka löken och vitlöken och stek den mjuk och genomskinlig i fettet i en stor kastrull
Till 4-5 personer. Skiva löken och svampen. Skär köttet i tunna strimlor mot fibrerna. Hacka persiljan. Detta ska du ha gjort i förväg eftersom övriga moment ska gå fort
Till 4-5 personer. 4-5 personer. "Stroganoff" ser olika ut beroende på var i världen du äter den. Originalreceptet innehöll förmodligen varken lök, svamp eller tomatpasta
Ca 1 kilo kinakål4 msk grovt salt (helst utan tillsatt jodd eller andra tillsatser som ogillas av mjölksyrebakterier)Vatten4-5 rivna vitlöksklyftor1 tsk riven ingefära 1 tsk socker2 till 3 msk fisksås/Fish Sauce2 till 4 msk torkad koreansk chili, Gochugaru. Samt durkslag, mindre skålar och en stor 1-liters burk (eller några mindre burkar) med lufttätt lock. 4-5 rivna vitlöksklyftor
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.