Så vi kokade saftpå förra årets skörd. Nu när det är hög tid att skörda bär till sylt ochsaft eller bunkra upp förrådet i frysen, kan ej frysen vara full av bär från förra året
Blanda äppelsaft, fördeg och jäst till en smet i hushållsassisten eller bunke. Man gör egen juice i sin råcentrifug och river äpple på rivjärnet och har i degen smaken går inte att beskriva den måste upplevas
Skär äpplena i klyftor och ta bort kärnhus, skala om skalet är tjockt. Man kan även göra en tomatversion av den nya sommarfavoriten mangochutneysås, som vi kommer fortsätta njuta av inpå hösten och vintern till fläsk och annat kött bland annat
Dela en smördegsplatta mitt itu och lägg på bakplåtspapper i en ugnsform. Lägg en klick fikonmarmelad eller annan marmelad som du tycker om i en rund klick mitt på plattorna
Till vardags blir det mest att jag tar en frukt som mellanmål men på helgerna, när jag har lite extra tid, så är det kul att prova påoch röra ihop något nytt
Blanda dressingen i en skål och häll över broccoli/lök/äpplen, blanda ordentligt. lite vatten Salt Grovmalen svartpepparSkär buketterna av broccolin och lägg i en skål
Häll socker och vatten i en kastrull, koka upp på medelhög värme och låt sockret lösas upp. Låt de friterade karamelliserade valnötterna rinna av på ett fat
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.