Smaka av med syltad ingefäraoch socker. Koka upp riset med vatten och salt. Servera ljummen med frukt. Låt därefter puttra utan lock ca 30 minuter tills vattnet kokat in och riset är mjukt och lite mosigt men inte sönderkokt. Rör ner kokosgrädde och sjud i ca 5 minuter. 5 tsk syltad ingefära finriven
Ta marmeladen ifrån plattan och tillsätt atamon. 2 burkar5 hg päron, skalade och skurna i små bitar (knappt ett kilo oskalade)1,5 dl vatten1 vaniljstång1 tsk pressad citronsaft5 g riven färsk ingefära3,5 dl syltsockerknappt 1 tsk atamon (konserveringsmedel)Koka päronbitar tillsammans med vatten, vaniljfrön, vaniljstång, citronsaft och riven ingefära tills päronen är mjuka. Tillsätt syltsocker och låt koka 3-5 minuter till. 5 hg päron, skalade och skurna i små bitar (knappt ett kilo oskalade). 1 vaniljstång
Det blir en underbara blandning av sötma och syrlighet och är godast med lite smör på tycker jag. Jag har gjort om det lite och bytt ut mandeln mot vit choklad ochsvarta vinbär
Glasera i slutet av stekningen spjällen med vinbärsglazen. Koka under tiden ihop svartvinbärssaft, svartvinbärsgelé, ingefära, chili, vitlök och kikkomansoja till en sirapslik glaze Skär de kalla spjällen i fina bitar och stek dem gyllene
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.