Pajskalet är mjukt och saftigt som jag fyllde med en sötsyrligt svart vinbärsröra. Blev nöjd med resultatet, väldigt enkel och går snabbt att göra beroende på vad man jämför med dock ^^
Men så länge får vi njuta av glass, god mat, dricka en kopp kaffe och vara tillsammans med familjen. Förresten, jag är med i en tävling som Ica har, jag tävlar med min grillade kladdkaka
Här kommer receptet på Mormors havresmulpaj medvinbärochbjörnbär. I helgen ska jag åka till min mormor i Eskilstuna och i vanlig ordning tar jag med en paj med fjolårets vinbär jag sparat i frysen
För att fira det bakade jag en otroligt fräsch tårta med smak av lime, svartavinbäroch kokos. Tårtan dekorerade jag med mello-loggan som jag gjort av smält socker och kristyr
se, och den enda modifiering jag har gjort är väl egentligen bara att lägga till ingefära i pajskalet och toppa med annat än de röda vinbären som föreslogs i orginalreceptet
Det blir en underbara blandning av sötma och syrlighet och är godast med lite smör på tycker jag. Jag har gjort om det lite och bytt ut mandeln mot vit choklad ochsvartavinbär
Hallon, blåbär, svartavinbär, krusbär eller rabarber, allt blir gott. Blanda mjölsorterna med bakpulver och blanda ned det med stora luftiga tag tills allt är väl blandat
Blanda vinbärenmed socker och sprid ut dem på en plåt med bakplåtspapper. Skala kålrabbin och skär den i tunna skivor – använd mandolin eller en mycket vass kniv
Jag älskar tobleronefluff men det blir ganska mastigt tillsammans med en browniebotten så jag ville ha något som bröt av och kom att tänka på alla de svartavinbären som finns i frysen efter sommarens skörd i trädgården som jag annars brukar ha lite svårt att komma på vad jag ska göra med
Servera med vaniljsås och glass. Jag har några somriga recept kvar att dela med mig av. Skala och skär rabarbern i bitar, lägg bitarna i en bunke och strö över vinbären, sockret och potatismjölet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.