Indisk mat är bland det godaste som finns och den här rätten är svårslagen. Trots fåtalet kryddor blir det en härlig smak av spiskummin, ingefära, vitlök och kummin
SMASKENS recept jag länkat till är för grillad polenta men vi åt en riktigtkrämigvariant av den. Jag har ätit polenta med bland annat het tomatsås, freestajlad från besöket hos Annika, med rivenzucchini och belugalinser och med stekt svamp
En krämigtomatsås gjord på Zetas plommontomater, krämig kokosmjölk och garam masala. Sen satte jag in gjutjärnspannan i ugnen tills äggen stannat men fortfarande var krämiga
Vi käkade de mumsigabiffarna med kokt ris och en krämigtomatsås (se recept längre ner). De här kanongoda grönsaksbiffarna gjorde jag för första gången förra året och de blev en riktighit här hemma
Silkestofu ger både extra proteiner och krämighet åt tomatsåsen. Tyvärr innehöll merparten av recepten ost och/eller nötter men denna tomatsås blev en succé
Polentan ska även den serveras direkt för att krämigheten ska behållas. Rör ihop smeten, rulla köttbullarna och ställ ini kylen medan du gör tomatsåsen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.