Nässelpesto med mandel2 L nässlor 1 dl mandel 1 dl rapsolja 1 vitlök 1 tsk salt 2 dl riven parmesan Skölj nässlorna väl och koka dem sedan i lättsaltat vatten ca 5 min
Serien eget kretslopp hemma - nässlor hela sommarenDen här goda nässelpeston kan du göra på lite grövre nässlor nu när de börjar skjuta i höjden - eller så kan du köpa en burk av Husmor Lisa på Bondens egen Marknad i Vaxholm nu på lördag, Jag underhåller mitt nässelbestånd genom att låta det växa i kanten av grönsakslandet och få tillgång till lite gödsel
Häromdagen hade hon plockat ett gäng nässlor och gjort nässelpesto. Annelis dunder-nässelpesto. Jag åt Annelis nässelpesto till min mangosallad med hampafrön häromdagen, yummie
Det är få röror som är så användbara som pesto, till pasta, på mackor, fylla i kött- eller fiskrullader eller helt enkelt bara klicka ner i en god soppa
Populära inlägg. Helstekt entrecôte och Bearnaise sås. Att slå en egen ”Bea” är lättare än många tror och har du tillgång till egen torkad dragon och ekologiskt smör lär det båda smaka och göra
Nässelpesto med mandel. 2 L nässlor. 1 dl mandel. 1 dl. rapsolja. 1 vitlök. 1 tsk salt. 2 dl riven. parmesan. Skölj. nässlorna väl och koka dem sedan i lättsaltat vatten ca 5 min
Proteingröt i degen för ännu hälsosammare hälsobröd. Nu var det länge sedan jag bakade bröd. I förra veckan bakade jag visserligen ett riktigt gott fröbröd med mix från Risenta
Kyckling I Ugn Med Tomat, Citron & Dragon. Februari 29, 2016 18. 19. En sak jag aldrig förstår hur min mat kan smaka så bra, speciellt inte när jag bara freestylar
En del fick bli nässelpesto och det sista använde jag i en paj. Övertalade mina vänner att titta på trädgårdsonsdag för någon vecka sedan, blev då sjukt sugen på att laga mat med nässlor
Det finns många recept på kålpudding, men jag kör freestyle och helt enligt mitt tycke och smak. Nu var det tag sedan jag åt det här och det blir därför nästan plågsamt att skriva ner receptet och titta på bilderna
Min freestyle laxlasagne med spenat och purjolök, as follows. Jag som är en lasagne bolognese-devotée brukar stenhårt köra på köttvarianten, men i helgen gick jag över linjen till lite modernare lasagne med lax, spenat och purjolök
Nässelpesto från PickiPicki lät gott, stekta nässlor i smör från En Foodie´s blogg, lät som en utmaning och lite annorlunda och nässelplättar från Gastonaut Adventures fick min inspiration att gå igång
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.